Bizlere bir kez "kolay gelsin" demeniz yeter

Ankara Masası
|
28 Mart 2020, Cumartesi - 14:34
Bizlere bir kez "kolay gelsin" demeniz yeter

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecini değerlendirdi. Gerekli gayretin gösterileceğini ve aksaklıkların birlikte giderileceğini belirten Bakan Selçuk, “Bu süreçte bizlere bir kez ‘kolay gelsin’ deyin, biz hepsini hallederiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16 Mart tarihinde ara tatili öne alarak başlatılan uzaktan eğitim sürecini ve bu süreçte yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

7/24 TAKİP EDİLİYOR

Milyonlarca öğrencinin aynı anda kullanım talebiyle oluşan yoğunluktan dolayı yaşanan problemleri hızla çözüme kavuşturmak için EBA Kontrol Merkezi kuruldu. Kontrol Merkezinde, sistemler 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde teknik ekipler tarafından takip ediliyor ve genel ölçekteki sorunlara anlık olarak müdahale ediliyor.

CANLI SINIF UYGULAMASI

Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla, Öğretmen ve öğrencinin buluşabileceği EBA Canlı Sınıf uygulaması devreye alınacak.

8. VE 12. SINIFLAR İÇİN ÖZEL PROGRAMLAR

8 ve 12’nci sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak “Canlı Sınıf” desteği verilecek. “Canlı Sınıf” ile öğrenciler, kendi öğretmenleri ile EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler.

8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri için YKS ve LGS sınavlarında sorumlu oldukları ve birinci dönemin başından itibaren işledikleri konulara yönelik programlar hazırlanıyor.

BİZLERE İÇTEN BİR "KOLAY GELSİN" DEMENİZ YETER

Türkiye’de de etkili olan yeni tip koronavirüsü salgını konusunda birlikte hareket etmek gerektiğine dikkat çeken Bakan Selçuk, “Bu süreçte en çok da velilerimizin desteğe ihtiyaçları var. Velilerimizin evde çocuklarının uzaktan eğitim sürecinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için rehberlik desteği ve bir veli kuşağı hazırlıyoruz. Bu hepimiz için yeni bir deneyim, yeni bir yolculuk, yeni bir durum. Gayreti birlikte gösterecek, aksaklıkları birlikte aşacak, süreci birlikte tamamlayacak ve okullarımızın kapılarını çocuklarımıza yeniden birlikte açacağız. Siz bize kalbinizin derinliklerinden bir kez ‘kolay gelsin’ deyin biz hepsini hallederiz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2932/bizlere-bir-kez-kolay-gelsin-demeniz-yeter
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.