Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Charlie Hebdo'ya tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinin kapağında yer alan kendisine yönelik hakaret içerikli karikatüre tepki gösterdi. Erdoğan, "Ben neyim ki, sevgili peygamberime, sevgililer sevgilisine bu denli hakaret eden namussuzlarla ilgili benim bir şey söylememe de gerek yok zaten" dedi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 13:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Charlie Hebdo'ya tepki
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Fransız Charlie Hebdo dergisinin kapağında yer alan kendisine
yönelik hakaret içerikli karikatür vardı. "Ben neyim ki, sevgili peygamberime, sevgililer sevgilisine bu denli hakaret eden namussuzlarla ilgili benim bir şey söylememe de gerek yok zaten" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dakikalarca ayakta alkışlandı.
Erdoğan'ın konuşması şu şekilde: 



"Maalesef İslam ve Müslüman düşmanlığının, Peygamber Efendimize saygısızlığın, özellikle Avrupa'daki yöneticiler arasında adeta kanser gibi yayıldığı dönemden geçiyoruz. Karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zul kabul ettiğim için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki, sevgili peygamberime, sevgililer sevgilisine bu denli hakaret eden namussuzlarla ilgili benim bir şey söylememe de gerek yok zaten. Hedef savunduğumuz değerler. Sağduyulu Avrupalılar aydınlık bir gelecek için inisiyatif geliştirmeli. Peygamber Efendimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak, bizim şeref meselemizdir. Biz bu saldırılar karşısında tepkisiz kaldığımız gün öldük demektir. Peygamber Efendimize yönelik saygısızlığın ifade özgürlüğü ile alakası yoktur."
http://www.ankaramasasi.com/haber/294928/cumhurbaskani-erdogandan-charlie-hebdoya-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.