Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e "Karabağ meselesini çözelim" çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ermenistan’ın teröristleri cepheye sürdüğünü anlattı ve “ Gelin bu işi çözelim” çağrısı yaptı.
Büşra Bayrak
|
28 Ekim 2020, Çarşamba - 14:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e "Karabağ meselesini çözelim" çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, işgal altındaki topraklarını Ermenistan'dan kurtarmak isteyen Azerbaycan'ın mücadelesine ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Karabağ’daki süreci etraflıca değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Artık bu işe Kafkaslar'da gelin bir son verelim. İsterseniz bu işi birlikte çözeriz.”dediğini aktardı.

“Siz Paşinyan'la bu görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle bu görüşmeleri yapayım ve bu işi artık şöyle tatlı bir yere bağlayalım. Heyetinizi gönderin, heyetlerimizle görüşmeler yapsınlar. Dışişleri Bakanlarımız birbirleriyle görüşmeler yapsın.” şeklindeki ifadelerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ama bir şeye karar vermemiz lazım. Bu işi çözecek miyiz, çözmeyecek miyiz? Daha önce kendileriyle görüştük. 5+2... Reyonlar meselesi. Ve bu konuda da samimi bir adım atalım. Burada bu işi bitirmek durumundayız. Biz samimiyiz. Ben sizin de samimi olduğunuza inanıyorum. Bu adımı atalım.”

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ SÖYLEDİK"

Telefon konuşmasını “Güzel bir görüşme” olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bunu neticelendiririz. Tabii kırmızı çizgilerimizi de söyledik. Yani bu kırmızı çizgiler aşıldığında da, hiç kimse kusura bakmasın, babamızın oğlu olsa gözümüz görmez.” sözleriyle kararlılık vurgusu yaptı.

Türkiye’ye Orta Doğu'dan, Suriye'den Azerbaycan'a asker, yabancı güçler gönderdiği yönünde eleştiriler yöneltildiğini hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:

“Ben de Sayın Başkan'a (Putin) bir şey söyledim. Şu anda 2 bin civarında istihbari olarak tespit ettiğimiz PKK'lıları, YPG'lileri Ermenistan 600 dolar maaşla oraya aldı. Orada savaşıyorlar. Bunlar yabancı savaşçı olarak orada. Benim onlardan haberim yok dedi.Ben şimdi size haber veriyorum dedim. Bunun üzerinde durmanız lazım. Ve buna göre adımlarımızı atmak gerekiyor. Bu PKK'lılar, YPG'liler nereden geliyor, biliyor musunuz dedim. Suriye'de bunlar çalışıyordu, Suriye'den oraya ithal...Sayın Putin'in, PKK, YPG'ye yüz vereceğine ihtimal vermiyorum. Ama Paşinyan'a bunu söylemesi lazım. Aksi takdirde gereği yapılır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/294957/cumhurbaskani-erdogandan-putine-karabag-meselesini-cozelim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.