Darbeci Hafter’in komutanından tarihi itiraflar

Ankara Masası
|
19 Haziran 2020, Cuma - 01:58
Darbeci Hafter’in komutanından tarihi itiraflar

TRT Haber, Libya’da darbeci Hafter’e bağlı komutanla hücresinde konuştu

Darbeci Hafter, Libya Ordusu karşısında aldığı ağır yenilgilerle işbirlikçilerini derin hayal kırıklığına uğrattı.

Şimdi, hem Hafter hem de Libya’nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetine karşı vekalet savaşı yürütenlerin başı dertte.

Çünkü, herkesin bildiği sırlar ortalığa saçıldı.

TRT Haber, 2014 yılından bu yana Hafter saflarında bulunan ve darbeci Hafter’e bağlı hava kuvvetlerini komuta eden Ali Yusuf Muhammed ile tutulduğu hücrede mikrofon uzattı.

Ali Yusuf Muhammed’in itirafları ise tarihi nitelikte.

"İHA'ların bulunduğu üste BAE'den gelen teknisyenler çalışıyor"

Hafter milislerine hava desteğinin Cufra’daki üsten sağlandığını anlatan Muhammed, Hafter’in elindeki hava gücüyle ilgili bilgileri ifşa etti:

Muhammed, "Yaklaşık bin 500 hava saldırısı yaptık. Savaş uçağı sayımız değişken; 10 ile 15 arasında. Çünkü arızalananlar oluyor. 6 tane insansız hava aracımız (İHA) var. Bunlar, büyük tip İHA'lar. Onlar Harrube Hava Üssü'nde. Orada Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen teknisyenler çalışıyor." sözleriyle körfez ülkesini adres gösterdi.

Hafter’e BAE, Rusya ve Mısır destek veriyor

Hafter güçlerine destek veren ülkelerin Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Mısır olduğunu dile getiren Muhammed, "Mühimmatlar Birleşik Arap Emirlikleri'nden kargo uçaklarıyla getiriliyor. Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemi başlangıçta 2 taneydi. Sonrasında sayısı arttıysa, bilmiyorum. Rus Wagner şirketi bizim için savaşıyordu ama militanları nasıl getiriyorlar, bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Ali Yusuf Muhammed, sivillere yönelik saldırıların ise “yanlışlıkla” yapıldığını iddia etti.

Barış Fırtınası Operasyonu ağır darbe vurdu

Libya ordusunun başlattığı Barış Fırtınası operasyonunu kendileri için ağır bir darbe olarak niteleyen Muhammed, "Ülkenin doğusu ve güneyi halen Hafter’in elinde. Ancak Terhune’yi ve Trablus Havaalanı’nı kaybetmeyi beklemiyorduk. Bize ‘başkent Trablus’u alın’ talimatı verildi, ama alamadık. Türkiye ile Trablus hükümeti arasındaki anlaşmayla moralimiz daha da bozuldu.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/30005/darbeci-hafterin-komutanindan-tarihi-itiraflar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.