Kültür Bakanı'ndan Almanya değerlendirmesi

Ankara Masası
|
21 Haziran 2020, Pazar - 11:43
Kültür Bakanı'ndan Almanya değerlendirmesi

Almanya'nın Türkiye'yi koronavirüs açısından "risk bölgesi" olarak değerlendirmesinin ardından bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi.

Ersoy, "Politik, ekonomik gerekçeleri olabilir. Her zaman söylüyorum, ikinci dalga ekovirüs şeklinde geliyor, o yüzden kendince her ülke kendi önlemini almak istiyor" diye konuştu.

Almanya'ya ziyaret planlanıyor

Bakan Ersoy, Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesindeki normalleşme sürecinde güvenli turizm hizmetlerinin anlatıldığı "Yeniden Keşfet" tanıtım etkinliği kapsamında konuşan Ersoy, Almanya'nın hamlesini değerlendirirken, Avrupa ülkelerinin paranın Avrupa sınırları içinde kalması için önlem almış olabileceğini de söyledi.

"Gerçekleri görecekler"

Almanya'ya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanlığından üst düzey yetkililerle ziyaret planladıklarını belirten Ersoy, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin rakamların Alman makamlarıyla paylaşılacağını ifade etti. Ersoy, bunu yaparken sadece toplam sayıların değil, Antalya, Aydın ve Muğla gibi en çok ziyaretçi alan destinasyonlara ilişkin verilerin ortaya konacağını söyledi.

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan bu yana toplam Kovid-19 vakası sayısının Antalya'da 500'ün, Aydın ve Muğla'da 300'ün altında olduğunu ifade eden Ersoy, bu bölgelerdeki hastanelerin de hemen hemen boşaldığını kaydetti. Ersoy, "Bu gerçekleri bir şekilde herkes görecek veya görmezlikten gelemeyecek diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/31532/kultur-bakanindan-almanya-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.