Almanya’da mağazalar 20 Nisan'da, okul ve berberler 4 Mayıs'ta açılacak

Ankara Masası
|
16 Nisan 2020, Perşembe - 15:39
Almanya’da mağazalar 20 Nisan'da, okul ve berberler 4 Mayıs'ta açılacak

Almanya virüs salgınını önlemek için bir aydır uyguladığı sıkı önlemleri kontrollü biçimde gevşetmeye hazırlanıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Koronavirüs tedbirlerine yönelik yaptığı açıklamada, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan'da, lise seviyesindeki okulların ve berberlerin 4 Mayıs'tan sonra kademeli olarak açılacağını duyurdu.

Merkel, 16 eyaletin Başbakanı ile telekonferans toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Merkel, alınan yeni kararları açıkladı.

Covid-19'a karşı herhangi bir ilaç ve aşının henüz bulunmadığını belirten Almanya Başbakanı, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan'da açılacağını bildirdi.

Angela Merkel, dükkanlarda sosyal mesafe ve diğer önlemlerin uygulanmasına dikkat edileceğini belirtti.

Lise seviyesindeki okulların 4 Mayıs'tan sonra kademeli olarak eğitime başlayacağını da duyuran Merkel, kurallara uymak şartıyla berberlerin de aynı tarihte açılacağını bildirdi. 
Merkel, lokanta ve otellerin ise kapalı kalacağını dile getirdi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE ALIŞVERİŞTE MASKE TAKMAK ŞART

Almanya Başbakanı Merkel, önlemlere ilave olarak alışverişlerde ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirildiğini ifade etti. Ayrıca sosyal mesafe uygulamasına da devam edilecek.

ETKİNLİKLER VE TOPLU İBADETLER 31 AĞUSTOS'A KADAR YASAK  Angela Merkel, 31 Ağustos'a kadar Almanya'da büyük etkinliklere, kilise, havra ve camilerde toplu ibadete, tiyatro ve konser salonlarında etkinliklerin düzenlenmesine izin verilmeyeceğini de açıkladı.
Federal hükümet ve eyalet hükümetlerin korona virüsü önlemleri konusunda anlaşmaya vardığını duyuran Merkel, uygulandıkları önlemlerin salgına karşı başarılı olduğunu belirtti. Merkel, bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemlerin ikinci aşamasını detaylı bir şekilde ele aldıklarını dile getirdi. Önlemler konusunda dikkatli olunmasını isteyen Merkel, yapılacak yanlışların elde edilen kazanımları sıfırlayabileceği ikazında bulundu. 
Öte yandan 133 bin 154 korona virüs vakasının bulunduğu Almanya'da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 592'ye yükseldi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/5287/almanyada-magazalar-20-nisanda-okul-ve-berberler-4-mayista-acilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.