Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor'u tek golle geçti

Denizlispor maçını kazanan Beşiktaş Yeni Malatyaspor'u da yenerek seri yakalamak için sahaya çıktı.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2020, Pazar - 20:46
 Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor'u tek golle geçti

Beşiktaş;Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala, Oğuzhan, Atiba, Dorukhan, Ghezzal, Larin, Aboubakar,

Yeni Malatyaspor ise; Abdulsamet, Zeki, Semih, Wallace, Ahmet Ildız, Acquah, Karim Hafez, Cueva, Youssouf, Kubilay, Tetteh ilk 11’i ile sahaya çıktı.

İlk yarıda Beşiktaş adeta tek kale oynadı.

Malatyaspor ceza alanında geçen mücadelenin ilk yarısında siyah beyazlıların baskısı sonuç geitrmedi.

Beşiktaş 16. dakikada tehlikeli geldi. Oğuzhan orta sahada topu kaptı, Atiba'ya pasını attı. Atiba da Aboubakar'a pas verdi ancak savunma çıkardı. Dönen top Larin'in önünde kaldı. Larin köşeye şutunu gönderdi ancak top auta gitti.

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Dorukhan’ın çevirdiği topa Aboubakar vurdu, Zeki Yavru müthiş müdahalesiyle golü önledi.

28'de sol kanattan Oğuzhan Özyakup ceza sahasına ortasını gönderdi. Penaltı noktası üzerinde Ghezzal kafa vuruşunu gerçekleştirdi ancak top yandan auta çıktı.

29.dakikada Beşiktaş yine tehlikeli geldi. Aboubakar ceza sahası önünde  Ghezzal'e pas çıkarıd Ghezzal topu düzelttikten sonra plasesini gönderdi top sol üstten az farkla auta gitti.

Maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Katı defans yapan Yeni Malatyaspor’un ilk 45 dakikada tek atağı yoktu.

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. 48. dakikada Oğuzhah Özyakup yaklaşık 25 metreden şutunu attı ancak kaleci Abdulsamet topu kornere çeldi.

49.dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Oğuzhan Özyakup arka direğe ortasını gönderdi. Ghezzal kafasını vurdu, ancak top yandan auta çıktı.

GOL : Dakika 55'i gösterdiğinde Ghezzal, ceza sahası içerisinde iyi kesti. Larin müthiş bir zamanlamayla kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

58’de Cueva frikikten kaleyi yokladı, Ersin son anda dokunarak topu kornere çeldi. Böylece maçın başından bu yana konuk ekip ilk tehlikesli atağını yapmış oldu.

75. dakikada Abubakar adeta al da at diye ceza sahasında önüne düşen pasta kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topun dibine vuran Abubakar çerçeveyi bulamadı. Kale direğinin üzerinden büyük farkla dışarı giden top siyah beyazlı taraftarları da şaşırttı.

Güven 90 artı 3'te ceza sahası dışından sert vurdu, dışarı gitti.

Beşiktaş evindeki bu galibiyetle puanını 10'a çıkardı ve aynı puandaki medipol Başakşehir'in ardından 8. sıraya yerleşti. 8 puanlı Yeni malatyaspor ise 10. sırada kaldı.

6 Kasım Cuma günü Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın bu maçı da kazanarak Yönetim ve taraftardan güvenoyu almak istiyor.

Yeni Malatyaspor ise 8 Kasım pazar günü evinde Yukatel Denizlispor'u konuk edecek.


http://www.ankaramasasi.com/haber/322886/besiktas-ile-yeni-malatyasporu-tek-golle-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.