16 binada çalışmalar tamamlandı

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminin ardından çalışma yürütülen 17 apartmandan 16'sında çalışmaların tamamlandığını sadece Rıza Bey apartmanında çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2020, Salı - 23:22
16 binada çalışmalar tamamlandı
Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da açıklamalarda bulundu.

Kurum, deprem yıkılan 17 binanın 16'sından çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Çalışmaların devam ettiği Rıza Bey Apartmanı'nda ise çalışmaların bu gece tamamlanacağını sözlerine ekledi.

"Zemin artı 5 katı geçmeyecek"

Bölgede yeni binaların inşa edileceğini belirten Kurum "Yerinde yapacağımız projeler zemin artı 5 katı geçmeyecek. Yöresel mimariye uygun bir şekilde projemizi gerçekleştireceğiz. Bayraklı ve Bornova'da hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Bugün itibariyle hasar tespit çalışmaları Bayraklı'daki binalarda tamamlanacak. " diye konuştu.

"Örnek bir proje gerçekleştiriyoruz"  

Bayraklı'da 46 bin 300 metrekarelik alanda 21 metrekarelik 1000 konteyner kurulacağını da anlatan Kurum, şöyle konuştu:

"Kurulum sürecine bugün itibarıyla başladık. 19 gün sonra vatandaşlarımız konteyner kentte barınma ihtiyaçlarını giderebilecekler. Rezerv konut alanında çalışmalarımızı başlattık. Şehir hastanemizin hemen yanında 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yaklaşık 3 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. TOKİ Başkanlığımız inşallah bir ay içerisinde inşaatlarına başlamak suretiyle en geç bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Çok örnek bir şehircilik anlayışıyla rezerv konutlarımızı üreteceğiz. Bu noktada İzmir'imizin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini başlatmış oluyoruz."

"İzmirlileri yalnız bırakmayacağız"


Hasar tespiti yaptıkları tüm binaların hasar durumlarını İzmir'in haritasına işleyeceklerini ve bundan sonraki süreci bu verilerle yöneteceklerini dile getiren Kurum, arama kurtarma faaliyetlerini özverili şekilde sürdüren, 107 vatandaşı kurtaran arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Bakan Kurum, "Son dakikaya kadar bu çalışmayı sürdüreceğiz. Biz buradaki yol haritamızı, burada yapılacak işleri netleştirmeden vatandaşımızı, İzmirlileri yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

Eşya ve kira yardımı alacak depremzedelerle ilgili tespitlerin yapıldığını aktaran Kurum, bu yardımların dün itibarıyla hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Tüm vatandaşların hasar tespit durumlarını "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden öğrenebileceğini, Bayraklı'nın her mahallesinde kriz merkezinin olduğunu, her türlü bilginin buradan da alınabileceğini dile getiren Kurum, "Biz başından beri birlik beraberlik içerisinde süreci yönetmeye gayret ediyoruz. Sonuna kadar da bu gayret içerisinde olacağız. Aslolan depremde zarar görmüş vatandaşlarımızın en hızlı şekilde yaralarını sarmaktır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/330778/16-binada-calismalar-tamamlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.