65 yaş ve üzerine seyahat esnekliği

Ankara Masası
|
25 Haziran 2020, Perşembe - 12:33
65 yaş ve üzerine seyahat esnekliği

Türkiye'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara esneklik sağlandı. Valiliklere gönderilen genelgeye göre söz konusu yaş grubundakiler izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat edebilecek.

Türkiye'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara "turizm" esnekliği sağlandı. Bu kapsamda valiliklere genelge gönderildi. Buna göre söz konusu yaş grubundakiler izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat edebilecek.

Belge için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. 65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek. 65 yaş ve üzerindekiler, "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi"ni, otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

Genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/33832/65-yas-ve-uzerine-seyahat-esnekligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.