Biden: Kazanan biz olacağız

ABD Başkanlık seçimleri önde götüren Joe Biden yaptığı açıklamada "Yeterli delegeye sahibim. Sayma işlemi bittiğinde kazanan biz olacağız." dedi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 00:20
Biden: Kazanan biz olacağız

ABD Başkanlık seçimlerinde son eyaletlerde farkı açan Demokratların adayı Joe Biden bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarında zafer ilan etmeyeceğini belirten Biden, seçimin kazanının kendilerinin olacağını söyledi.

Joe Biden'ın açıklamasından şu ifadeleri kullandı;

Değerli ABD halkı dün demokrasinin bu ulusun kalp atışı olduğunu kanıtladı. Tıpkı 200 yıldır olduğu gibi. 150 milyondan fazla kişi oyunu kullandı.. Bu sıradışı. Bir şüpheniz varsa artık olmamalı. Burada halkın sözü geçer. Güç kimse tarafından ele geçirilemez. Bu irade kimin ABD başkanı olacağını belirler. Uzun bir sayım sürecinin ardından açık bir şekilde söyleyebilirim ki yeterli delegeye sahibim. Sayma işlemi bittiğinde kazanan biz olacağız.

"Kazandığımızda Kırmızı ve Mavi eyaletler olmayacak"

"Bu seçim bittiği zaman, Amerika olarak her zaman yaptığımız şeyi yapmaya devam edeceğiz. Gerilimi azaltacağız, birbirimizi tekrar dinleyip birbirimize saygı duyacağız. Bir araya geleceğiz, iyileşeceğiz. Başkanlık partizan bir kurum değil, tüm Amerikalılara özen gösterme görevi gerektiriyor ve ben herkes için çok çalışacağım. Farklılıklarımız düşman olduğumuz anlamına gelmiyor, biz düşman değiliz. Bu yüzden ben bir Demokrat olarak kampanya yürütüyor olabilirim, ama seçildiğimde Amerikan Başkanı olacağım. Tüm oylar sayılmalı. Kimse demokrasimizi ele geçiremez. Biz, halk olarak bastırılmayacağız, halk olarak pes etmeyeceğiz. İnanıyorum ki zafer bizim olacak. Kazandığımızda Kırmızı ve Mavi eyaletler olmayacak, Amerika Birleşik Devletleri olacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/339344/biden-kazanan-biz-olacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.