Bahçeli'den ABD seçimleri açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD başkanlık seçimleriyle ilgili olarak "Biden'dan daha çok Bidencı, Trump'tan daha çok Trumpçı olmak yanlıştır" dedi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2020, Perşembe - 15:19
Bahçeli'den ABD seçimleri açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısı ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD başkanlık seçimlerine değinen Bahçeli, "3 Kasım 2020 tarihinde yapılan ABD başkanlık seçiminin analizi isimler bazında değil, Türkiye'nin hak ve çıkarları ekseninde yapılmalıdır. Ülkemiz açısından ABD'nin yeni başkanının kim olacağına cevap aramaktan daha çok, seçilen kişinin uygulayacağı politikaların çerçevesi, bunun bölgemize yansımaları, milli varlığımıza yönelik etkileri değerlendirilmelidir." dedi. 

Bahçeli şöyle devam etti: ABD'nin başkanlık seçimleri elbette hem ülkemizi hem de tüm dünyayı etkileme kapasitesi taşımaktadır. Ancak Biden'dan daha çok Biden'cı, Trump'tan daha çok Trump'çı olmak yanlıştır, marazidir, hicazetli ve ipotekli bir kapanın çelişkisidir. Hangi ülke olursa olsun siyasi ve stratejik kavrayışına o ülkenin parametrelerinden ve hedef prizmasından değil, başkent Ankara'nın görüş menzilinden bakmak Türkiye adına milli ve tarihi bir mükellefiyettir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/340899/bahceliden-abd-secimleri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.