ABD’de seçim sonuçları endişe ile bekleniyor

ABD’de devam eden başkanlık seçimleri kapsamında ülke genelinde endişeli bekleyiş devam ediyor.
IHA-20201104AW156876
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 03:18
ABD’de seçim sonuçları endişe ile bekleniyor

ABD'de başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı mevcut ABD Başkanı Donald Trump arasındaki mücadele sürüyor. Birçok eyalette oy verme işlemi devam ederken, seçim sonuçları ile ilgili endişeler artıyor.

Başkent Washington DC’de bulunan Beyaz Saray’ın çevresinde olası protestolara karşı geçici duvar örülürken, şehirlerde ise iş yeri sahipleri olası bir gösteride gerçekleşebilecek şiddet ve yağma olaylarına karşı mülklerini korumak için önlem aldı.

Ülke genelinde polis teşkilatlarında önlemler arttırılırken, Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) Şefi Michel Moore yaptığı açıklamada, hazırlıklı olduklarını ifade etti. Moore, ayrıca Los Angeles’ta büyük bir gösteri beklenmediğini belirtti. LAPD, geçtiğimiz hafta tüm memurlara tatillerini erteleme ve olası bir duruma karşı hazırlıklı olma çağrısında bulunmuştu.

FBI tarafından yapılan açıklamada, şiddet gösterilerinde bulunanların takip edileceği ve yakalanacağı ifade edilirken, özellikle Portland ve Oregon’da gerçekleşebilecek silahlı çatışmalara karşı uyarıda bulundu. FBI’ın Portland bürosundan Özel Ajan Renn Cannon yaptığı açıklamada, “Beni en çok endişelendiren karşıt grupların silahlı çatışmaya girmesi” dedi.

Portland, özellikle Trump destekçileri ve karşıtları ile şiddet yanlısı grupların sürekli olarak çatıştığı bir yer olarak biliniyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/330970/abdde-secim-sonuclari-endise-ile-bekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.