80'lik Zübeyde nine 96 saat sonra bulundu

Bursa'da mantar toplamak için gittiği ormanda kaybolan 80 yaşındaki Zübeyde Aydoğdu, 96 saat sonra avcılar tarafından bulundu.
IHA-20201107AW159821
|
07 Kasım 2020, Cumartesi - 10:58
80'lik Zübeyde nine 96 saat sonra bulundu

Keles ilçesi Dağdemirciler Köyü'nde yaşayan 80 yaşındaki Zübeyde Aydoğdu, 4 gün önce evinden mantar toplamak için gittiği ormanda yönünü şaşırarak kayboldu. 
Ailesinin haber vermesiyle birlikte arama kurtarma ekipleri yaşlı kadını bulmak için seferber oldu. Her yerde aranan yaşlı kadın soğuğa, açlığa ve yırtıcı hayvanlara rağmen dağlarda 4 gün geçirdikten sonra kaybolduğu yerden 10 kilometre uzaklıkta  Belenören Köyü Yağcılar Bağları'nda avcılar tarafından bulundu.

İlk müdahalesi yapılan yaşlı kadın köy kahvesinde soba başında Anda Arama Kurtarma ve jandarma ekipleri tarafından elleri ovuşturularak ısıtıldı. Kendine gelen kadın 112 Acil Servis ekipleri tarafından Keles Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaşlı kadının kızı Sebile Acar, "Bize bu sevinci yaşattıkları için arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese teşekkür ederim. 4 gün gece gündüz çalıştılar. Haklarını helal etsinler. Annemin durumu iyi 5’i kız 7’si çocuğu olduğunu söyledi" dedi.

Termal battaniye ile ısıtılan ve hemen müşahede altına alınan Zübeyde Aydoğdu’nun gece 1 dereceye kadar düşen ısıda 4 gün nasıl geçirdiği ise merak konusu oldu. Yaşlı kadının tedavisine hastanede devam edileceği öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/345352/80lik-zubeyde-nine-96-saat-sonra-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.