Bülent Arınç'tan ABD seçimi yorumu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ABD'deki başkanlık seçimi hakkında, "Herkes Trump'tan ümidini kesmiş olmalı. Ben çoktan kesmiştim de, hala Trump diye rüyalarında görenler varsa onlar da bilsin ki bu rüya bitti." dedi.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2020, Cumartesi - 15:14
Bülent Arınç'tan ABD seçimi yorumu
ABD başkanlık seçimlerinde ibrenin döndüğü taraf Joe Biden oldu. Yarışın Demokrat adayı Biden, sayılan oyların seçimi kazanacaklarını gösterdiğini belirterek, ''300 delegeye ulaşma yolunda ilerliyoruz.'' dedi. Seçim sürecini yakından takip eden Türkiye'de ise kimin başkan olacağı merak konusu. 
Kanal 42'ye konuşan
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, seçime dair görüşünü açıkladı.  

Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Herkes Trump'tan ümidini kesmiş olmalı. Ben çoktan kesmiştim de, hala Trump diye rüyalarında görenler varsa onlar da bilsin ki bu rüya bitti. Trump dönemi Amerika için kapandı. Eğer ABD vatandaşı olsaydın ne olurdu diye ısrar ettiler. Erbakan Hoca'nın öğrettiği bir şey vardı, "İki şerle karşılaştığınız zaman, daha iyi olanı seçin" gibi. İkisi de başkan profiline uymuyor diye seçime gitmeyeceğimize göre, içerisinden ehven olanı tercih etmek lazım. Benim tercihim Biden oldu. Biden'la da geçmişte bazı ilişkilerimiz oldu başbakan yardımcısı iken. İlişkiler nasıl olur derseniz, bugünkünden kötü olmaz. Çünkü Türkiye ile ABD ilişkileri her zaman stratejiktir. Bu uyumlu olmayı sağlayabilirseniz, Biden'ın gelmesi bir şans da olabilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/347232/bulent-arinctan-abd-secimi-yorumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.