Biden zafer konuşması yaparken Trump golf oynadı

ABD Başkanlık seçimini kazanan Biden ve Demokratlar kutlama yaparken Donald Trump Virgina'da golf oynadı.
Büşra Bayrak
|
08 Kasım 2020, Pazar - 13:02
 Biden zafer konuşması yaparken Trump golf oynadı

Dünya medyası ABD seçimlerini hiç olmadığı kadar yakından takip etti.

Nefes nefese geçen mücadelenin başında “biz kazandık” açıklaması yapan Trump, posta yoluyla gönderilen oylarında sayılmasıyla önde götürdüğü salıncak eyaletlerde geriye düştü.

Gözler Trump'ı aradı

Pensilvanya ve Nevada’yı alan Biden’ın zaferini uluslararası basın son dakika haberi olarak geçerken gözler Trump’ı aradı.

Biden’ın zafer konuşması yaptığı, Demokratların kutlamalar için sokaklara aktığı dakikalarda Trump’ın kendisine ait otellerden birisinde golf oynadığı ortaya çıktı.

Trump golf sahasında ortaya çıktı

Haberi duyuran İngiliz BBC televizyonu, Trump’ın, elinde golf sopasıyla fotoğraflarını yayınladı. BBC, Trump’ın Virginia’ya seyahat ettiğini de duyurdu.



Trump'ın avukatından seçime hile karıştı iddiası

Trump'ın avukatı ise seçimlerde hile olduğu iddialarını sürdürdü.

Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Philadelphia'da yaptığı basın açıklamasında seçimlerde yolsuzluğunu iddia ederek, şöyle konuştu:



“300 bin oy pusulasına bir tane bile Cumhuriyetçi bakamadı”


"Eğer saklayacak hiçbir şeyiniz yoksa uzaktan oy pusulalarıyla ilgili, o zaman gözleme müsaade etmelisiniz. Hiçbir Cumhuriyetçi pusulalara bakma fırsatı elde edemedi. Bazı pusulalar şüpheli gözüküyordu. 300 bin oy pusulasına bir tane bile Cumhuriyetçi bakamadı."

"Trump 700 bin oy öndeyken bir anda bu oylar yok oldu"

"Başkan Trump, 700 bin oy öndeyken bir anda bu oylar yok oldu, uçtu. Biz de bu oyların nereye gittiğini bilemiyoruz çünkü gözlem hakkımızı engellediler.” diyen Giuliani, “Bu eşi benzeri görülmemiş bir şey; anayasaya, hukuka aykırı." İfadelerini kullandı.

"Yozlaşmış demokrat makineyi hedef alıyorum”

Giuliani, Philadelphia'da ölülere oy kullandırıldığını belirterek, "Philadelphia halkına saldırmıyorum, yozlaşmış demokrat makineyi hedef alıyorum.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/349597/biden-zafer-konusmasi-yaparken-trump-golf-oynadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.