Ayda’nın babası gelen yorumlara tepki gösterdi

İzmir depreminde Rızabey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nden önceki gün taburcu edildi. Kızını ayakları çıplak, üzerine bir ceket örterek kucağında taşıyan baba Uğur Gezgin “Bunda garipsenecek ne var. Kızımı kucaklamak istedim” dedi.
Zeliha Demirci
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 11:55
Ayda’nın babası gelen yorumlara tepki gösterdi

Ege Denizi’nde Seferihisar açıklarında, 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem, İzmir’de yıkımlara sebep oldu. 115 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde yıkılan binalardan biri olan Bayraklı ilçesindeki Rızabey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak kurtarıldı. Annesi Fidan Gezgin’i ise enkazda kaybeden Ayda’nın tedavisine, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde devam ediliyordu.

Türkiye’nin ilgi odağı olan Ayda’yı aralarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bulunduğu çok sayıda kişi ziyaret etti. Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansta ilk olarak ‘köfte- ayran’ isteyen Ayda için Türkiye’nin dört bir yanından köfte siparişleri verilmişti.

Tedavisi ve kontrolleri tamamlanan Ayda 7 Kasım tarihinde taburcu edildi. Öğleden sonra baba Uğur Gezgin, kızını kucağına alıp hastaneden çıktı ve yakındaki bir otomobile doğru hızlı adımlarla ilerledi. Babasının kucağındaki Ayda’nın ayaklarının çıplak, üzerine bir ceket örtülü olduğu görüldü. Ayda ve babası otomobille ayrılırken, bir yakınlarının evine gittiği öğrenildi.

Bu anların sosyal medyada yayılması üzerine Uğur Gezgin’in, Ayda’yı kucağında ayakları çıplak ve üzerine bir ceket örtülü şekilde götürmesi ise eleştirilere de neden oldu. Hürriyet gazetesine konuşan baba Uğur Gezgin eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: “Ayda, iyileşti ve hastaneden çıktık. Kucağıma aldım, sarıldım, sarıp sarmaladım. Ben öyle istedim. Zaten hastane kapısına kadar getirilmişti. Kucağıma alıp kapının önünde bekleyen araca götürdüm. Bunda garipsenecek ne var. Kızımı, Aydamı kucaklamak istedim, sarılmak istedim. Hepsi bu...O fotoğraf karesinde babanın kızına sevgisi var, özlemi var. Şu an bir yakınımızın evinde kalıyoruz. Ayda da çok iyi, şuan sizinle konuşurken ağabeyiyle oyun oynuyor. Psikolojik destek de alıyor. Sağ olsun hocalarımız burada, gerekli psikolojik desteği de sağlıyorlar. Türkiye’nin her yerinden, herkesten destek telefonları geldi. Ayda için sevinçlerini paylaştılar, üzüntümüze, acımıza ortak oldular. Sahip çıkan, arayan soran çok kişi var. Tabii ki reklam için arayan, gündeme gelmek için yapanlar da var.”

İşte sosyal medyada yer alan tepkiler bazıları:

Ve Aydacık sağ salim taburcu oldu ama onu enkaz altında geçirdiği süreden daha kısa zamanda unuttuk... Ayda babasının kucağında böyle taburcu edildi. Hastane bahçesinden ise ne kadar çabuk unuttuğumuzu gösteren bu görüntü kaldı. Babacığının kucağında ve yalınayak... Babası telaştan unutmuş olabilirdi ama tüm anneler o çorapsız ayaklara bakıp iç çekti.

Ayda ve babası... Ambulansa bindirirken birbirini ezenler, arayıp ‘çok ağladım’ diyenler, reklamcı köfteciler! Anasız bir çocuk, eşsiz bir baba, kaldılar mı baş başa! Hangi eve gidiyorlar acaba?

Ayda ve babası! Hani şu ambulansa bindirilirken izdiham yaşatan Ayda! Hani şu siyasilerin ve sanatçıların ‘kurtuldu’ diye durmadan paylaştım yaptığı Ayda! Şov bitti ve gerçek hayata başladılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/351454/aydanin-babasi-gelen-yorumlara-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.