Dünyada koronavirüsü vaka sayısı 1 milyonu geçti

Ankara Masası
|
03 Nisan 2020, Cuma - 10:05
Dünyada koronavirüsü vaka sayısı 1 milyonu geçti

Koronavirüsü nedeniyle ülkelerin sınır kapatma, sokağa çıkma yasağı ve karantina kararı almasına rağmen vaka sayısı 1 milyonu geçti.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüsü, Çin'de ilk kez tespit edilmesinin ardından ülkeleri alarma geçirdi. Kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına aldı. Koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 354'e yükselirken vaka sayısı da 1 milyonu geçti.

VİRÜSÜN YENİ MERKEZİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Çin'de ortaya çıkan Koronavirü kısa sürede ABD'de artış gösterdi. ABD, 235 bin 747 vaka ile korona salgını merkezi oldu. Ülkede en fazla salgının görüldüğü kent ise New York. New York'un ardından en fazla vaka New Jersey'de kaydedildi. New Jersey'i Kaliforniya takip etti. Ülke genelinde ölü sayısı ise 5 bin 620'e yükseldi.

İTALYA BÜYÜK KAYIPLAR YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Avrupa'da ise korona virüsün bilanço ağırlaştı. Avrupa ülkelerinde en çok etkilenen ülkeler İtalya ve İspanya oldu. İtalya toplam vaka sayısının 115 bin 242'ye yükselmesiyle, ABD'den sonra vaka sayısında ikinci sırada yer aldı. Ölü sayısı ise ülke genelinde 13 bin 915'e yükseldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3649/dunyada-koronavirusu-vaka-sayisi-1-milyonu-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.