Akşener'den sokağa çıkma kısıtlaması çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs salgınının kontrolden çıktığını belirterek "Açıkladığınız yarım yamalak tedbirler yerine 14 günlük kesintisiz bir sokağa çıkma yasaklaması ilan edin." dedi.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2020, Çarşamba - 10:34
Akşener'den sokağa çıkma kısıtlaması çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde koronavirüs salgını vardı. Açıklanan koronavirüs rakamlarının inandırıcı olmadığını ifade eden Akşener, iktidara yüklendi.

"Bu iş sahte enflasyon hesabına benzemez"

Vatandaşın sıkıntılı dönemlerde devletine güvenmek istediğini kaydeden Akşener, "Uyarılarımıza rağmen pandemi konusunda milletimizde güven bunalımı oluştu. Milletimiz hangi noktada olduğumuzu bilmek isteyecek. Bu sadece bir istek değil, aynı zamanda haktır. Vatandaşınızı doğru bir şekilde bilgilendirmeniz gerekir. Bu iş siparişle ürettirdiğiniz sahte enflasyon hesabına benzemez. Söz konusu olan
vatandaşımızı sağlığıdır." dedi.
 

"Rakamlar maalesef artık inandırıcı değil"  

"Pandeminin ilk gününden bu yana samimiyetine güvendiğimi ifade ettiğim Sağlık Bakanı'nın zor durumda olduğunu görüyorum." diyen Akşener, "Ekonomideki her rakamla kafalarına göre oynayıp, yanlış hikayeler yazan bu iktidarın pandemi döneminde de benzer bir alışkanlık edindiğine şahit oluyoruz. İktidarın milletimize akşamları açıkladığı rakamlar maalesef artık inandırıcı değil." ifadelerini kullandı.

"14 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı ilan edin"   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin defin işlemleri ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar arasındaki farklara dikkat çeken Akşener, sözlerinin devamında iktidara seslenerek şu şekilde konuştu: "Pandemi kontrolden çıkmış görünüyor. Özellikle İstanbul'daki tablo tam bir felaket. Söz konusu vatandaşlarımızın canı. Çok geç olmadan akla, bilime kulak verin. Dün akşam açıkladığınız yarım yamalak tedbirler yerine 14 günlük kesintisiz bir sokağa çıkma yasaklaması ilan edin." 
  
http://www.ankaramasasi.com/haber/372335/aksenerden-sokaga-cikma-kisitlamasi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.