İsrail’den Suriye ve İran askeri hedeflerine havadan saldırı

İsrail ordusu, Golan Tepeleri bölgesine yerleştirilen patlayıcıların ardından dün Suriye ve İran ordusuna ait bazı askeri hedeflere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2020, Çarşamba - 17:06
İsrail’den Suriye ve İran askeri hedeflerine havadan saldırı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklama ile, Suriye'deki bazı askeri tesisleri vurduğunu duyurdu. İsrail Ordusu Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus tarafından yapılan açıklamada, Golan Tepeleri’nin Suriye kontrolündeki bölgesinden Şam çevresine kadar sekiz hedefin vurulduğu belirtildi.

İsrail uçaklarının Suriye ordusu ile İran'ın Kudüs Gücü'nü hedef aldığının belirtildiği açıklamada, depolama tesislerinin, ordu yerleşkelerinin ve Suriye'nin uçaksavar füze bataryalarının vurulduğu bilgisi verildi.

Conricus gazetecilere yaptığı açıklamasında, Golan Tepeleri bölgesinde, "İranlı güçlerin önderliğindeki Suriyeli birlik tarafından yerleştirilmiş el yapımı patlayıcılar (IEDs) bulunduğunu" ifade etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü iddia ederken, ölenler arasında yabancı savaşçıların da bulunduğu ileri sürüldü.

İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde yer alan Golan Tepeleri'nin Lübnan ve Suriye ile sınır hattını oluşturan kısımlarının gerginliklerin artmasıyla daha önce de vurmuştu.

Suriye’nin güneybatısında İsrail’in ise kuzeydoğusunda yer alan 60 kilometre uzunluğunda ve 25 kilometre genişliğindeki bir kayalık bir bölge olan Golan Tepeleri, bölgede stratejik açıdan son derece büyük bir öneme sahip. İsrail 1967 yılında işgal altına aldığı bu bölgeyi, 1981'de ilhak etme kararı almıştı fakat Golan Tepeleri uluslararası hukuka göre Suriye'ye ait bir yerleşim.

Suriye: Üç askeri öldü, bir asker yaralı’’

Suriye resmi haber ajansı, "İsrail saldırılarında" üç askeri personelin hayatını kaybettiğini ve bir askeri personelin de yaralandığını duyurdu.

İsrail, en büyük tehlike olarak gördüğü İran’ın, komşusu Suriye'de nufüzunu arttırmasına izin vermeyeceğini her fırsatta dile getiriyor. İsrail, Suriye yönetiminin müttefiki İran’ın Suriye'deki hedeflerini daha önce de vurmuştu. Beşar Esad yönetimi ise; ülkede İran güçlerinin bulunduğunu hiçbir zaman kabul etmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/373338/israilden-suriye-ve-iran-askeri-hedeflerine-havadan-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.