İl il Koronavirüs Vaka Dağılımı

Ankara Masası
|
04 Nisan 2020, Cumartesi - 10:58
İl il Koronavirüs Vaka Dağılımı

Koronavirüs salgınında nüfusa göre en riskli illerin ilk 5 sıralaması; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli olduğu görülüyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Türkiye’nin vaka oranlarının yanı sıra illerdeki vaka sayıları ve yaş aralık dağılımları da belli oldu.

Buna göre Türkiye’de Koronavirüs vakası görülmeyen hiç il kalmazken İstanbul ilk sırada yer alıyor. Vaka sayıları yüksek olan ilk 5 ilin sıralaması ise şöyle; İstanbul 12 bin 231 vaka ile birinci sırada, İzmir bin 105 vaka ile ikinci sırada, Ankara 860 vaka ile üçüncü sırada, Konya 601 vaka ile dördüncü sırada, Kocaeli 500 vaka ile beşinci sırada bulunuyor.

  VAKALARIN YAŞ DAĞILIMI

Vakaların yaş dağılımına bakıldığında 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, 40 yaş üstü teşhis konan vakaların daha çok olduğu ve erkeklerin vaka sayısı kadınlara oranla daha yüksek olması dikkat çekiyor.

   VEFAT EDENLERİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI VE YAŞ ARALIKLARI

 Türkiye’de 25 ilde can kaybı olmadığı gözlemlenirken 56 ilde ise hayatını kaybeden vakaların olduğu görülüyor. Vefat edenlerin ilk 5 İle göre dağılımı şöyle; İstanbul’da 210 kişi, İzmir’de 27 kişi, Kocaeli’de 14 kişi, Ankara ve Konya’da ise 11’er kişinin hayatının kaybettiği belirtildi.  Vefat eden hastaların yaş aralığında 50 yaş üzerinin sayısının artmış olduğu görülüyor.  Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 64.4’ünü, hayatını kaybeden hastaların da yüzde 78,7’sini 60 yaş ve üstünde olduğu görülürken temas izolasyonlarına bu yaş grubunun daha sıkı takip etmesi gerektiği anlaşılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3775/il-il-koronavirus-vaka-dagilimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.