24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anlamı nedir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanını aldığı gün "öğretmenler günü" olarak ilan edildi. Ülkemizde her yıl, gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin önem ve değerini anarak öğretmenler günü kutlanıyor. Peki öğretmenler günü ne zaman ortaya çıktı ve ilk ne zaman kutlanmaya başladı?
Zeliha Demirci
|
24 Kasım 2020, Salı - 12:54
24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anlamı nedir?

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, başöğretmenlik unvanının resmileştiği gün ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Her yıl bu tarihte, kıymetli öğretmenlerimiz için tören ve kutlamalar yapılarak değerleri hissediliyor.

 Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmiştir.

Ulu Önderimizin doğumunun 100. yılı olan 1981’de ise Atatürk'ün, Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ın “Öğretmenler Günü” olarak kutlanması ve tüm öğretmenlere armağan edilmesine karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde her yıl gerçekleşiyor.

Verdiği önemle, yaptığı devrimlerle eğitime büyük katkı sağlayan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/384628/24-kasim-ogretmenler-gununun-anlami-nedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.