Aytuğ Atıcı: Kılıçdaroğlu bizi iktidara taşıyamadı

Ankara Masası
|
04 Temmuz 2020, Cumartesi - 15:54
Aytuğ Atıcı: Kılıçdaroğlu bizi iktidara taşıyamadı

CHP'nin önümüzdeki günlerde yapılacak kurultayı için aday adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı, "Kılıçdaroğlu bizi iktidara taşıyamadı" dedi. Atıcı, yerel seçimdeki başarı için ise HDP'ye işaret etti. 

CHP'nin 25-26 Temmuz’da yapılacak 37. Olağan Kurultayı için geri sayım başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkacak Aytuğ Atıcı, Milliyet gazetesinden Tunca Bengin'e konuştu. Neden aday olduğu sorulan Atıcı, CHP liderinin seçimlerdeki oy karnesine dikkat çekerek "10 yıl önce 2011 yılında 25.9 oyla başladı, şu anda 22.6’ya geriledik. Yani yaptığı iyi şeyler, güzel şeyler bizim oy artışımızı daha fazla sağlayamadı ve bizi iktidara taşıyamadı" dedi.

Atıcı, "Yerel seçimdeki sonuçları nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna ise HDP üzerinden cevap verdi. “Evet, bir yerel seçim başarısı söz konusudur" diyen Atıcı, "Ama bu başarının sahibi tek başına CHP değildir. Bu başarı Millet İttifakı bileşenleri artı HDP’ye oy veren seçmendir. HDP’li seçmenin CHP’li adaylara oy vermesidir. Bunlar olmasaydı biz İstanbul’u da Ankara’yı da Mersin, Adana ve Antalya’yı da alamazdık. Şimdi buradan bu başarı CHP’ye aittir dediğimizde, diğer bileşenlere haksızlık olur ve teşhisi yanlış koymuş oluruz." şeklinde konuştu.

İttifak olmaz ise CHP’nin durumunun vahim olabileceğini vurgulayan Atıcı, "Dolayısıyla, bir kurtarıcı bekleyelim, gelsin bizi ittifakla kurtarsın... Böyle bir saçmalık olmaz. Bizim sihirli değneğimiz öz gücümüzdür." diye ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/38755/aytug-atici-kilicdaroglu-bizi-iktidara-tasiyamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.