Issız çölde bulunan gizemli monoliti uzaylılar mı getirdi?

ABD'nin Utah eyaletindeki Red Rock Çölü'nde gizemli bir metal monolitin bulunmasının ardından, meraklılar bölgeye akın etti. Halk, monolitin uzaylılar tarafından konulduğunu öne sürdü.
Zeliha Demirci
|
27 Kasım 2020, Cuma - 15:08
Issız çölde bulunan gizemli monoliti uzaylılar mı getirdi?

ABD'nin Utah eyaletindeki Red Rock Çölü'nde üçgen metal bir monolit bulundu. BBC'nin haberine göre, Utah Kamu Güvenliği Departmanı helikopter mürettebatı, Utah Vahşi Yaşam Kaynakları Bölümüne koyun sayımında yardımcı olurken 3,6 metre uzunluğunda üçgen bir monolit keşfetti.  Nesnenin fotoğraflarının yayınlanmasının ardından, onu yakından görmek isteyen maceracılar, gizemli nesneye ilk ulaşan olmak kişi için adeta birbiriyle yarıştı.Utah Kamu Güvenliği Havacılık Bürosu, kumtaşı kayalıkların çevrelediği çöl arazisinin kaybolmaya müsait olması nedeniyle monolitin yerine dair detaylı bilgi paylaşmazken, internette uydu fotoğraflarını tarayan meraklılar yerini tespit etti. Monolit'in fotoğraflarının 24 Kasım'da kamuyla paylaşılmasının ardından, meraklılar dünden itibaren bölgeye ulaşmaya başladı.

Kim, neden ve nasıl getirdi?

Öbür yandan monoliti oraya kimin, neden koyduğu, metal kaidenin bu kadar uzak bir bölgeye nasıl taşındığı soruları gizemini koruyor. Monolitin, ABD'li yönetmen Stanley Kubrick'in 1968 tarihli "2001: Bir Uzay Macerası" filminin hayranlarından biri tarafından oraya dikilmiş olabileceği ileri sürülüyor. Kubrick'in filminde benzer bir monolit, uzaydan dünyaya düşüyordu.

Bir sanat eseri mi?

Ayırca nesnenin bir sanat eseri olabileceği de iddiaların arasında yer aldı. Monolitin, sütun formundaki heykelleriyle tanınan Amerikalı heykeltıraş John McCracken'ın daha önce bilinmeyen bir çalışması olabileceği iddiası sosyal medyada yer aldı. 2011'de ölen McCracken'ın eserlerini sergileyen galerinin sahibi David Zwirner, başta iddiayı doğrularken, sonradan yaptığı açıklamayı geri çekerek, bunun başka bir sanatçı tarafından McCracken'den ilham alarak yapılmış olabileceğini ileri sürdü.

Uzaylılar mı getirdi?

Utah halkı monolitin uzaylılar tarafından Red Rock Çölü'ne indirildiğini konuşmaya başladı. Utah Kamu Güvenliği Havacılık Bürosu, iddialara karşı "Federal hazine arazilerinde, izinsiz sanat yapmak ya da yapı inşa etmek, hangi gezegenden olursanız olun yasa dışıdır." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/394991/issiz-colde-bulunan-gizemli-monoliti-uzaylilar-mi-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.