Ankara'da 3 üniversite salgını bitirecek sprey geliştirdi

Ankara, Bilkent, Hacettepe üniversitelerinin ortak çalışmasıyla koronavirüsün vücuda girişini engelleyen bir sprey geliştirildiği duyuruldu.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2020, Cumartesi - 00:25
Ankara'da 3 üniversite salgını bitirecek sprey geliştirdi

Ankara, Bilkent, Hacettepe üniversiteleri, koronavirüsün vücuda burundan girmesini engelleyen sprey geliştirdiği ortaya çıktı.

Spreyin klinik yapılan test çalışmalarının olumlu çıktığı ifade edildi.

Habertük yazarı köşesine taşıdı

Muharrem Sarıkaya’nın Habertürk’teki köşesinde aktardığına göre TÜBİTAK’ın laboratuvarlarının da katkı sunduğu ilaç çalışmasında insanlar üzerinde deneme aşamasına geçilmek üzere.


Çalışmaya katkı veren mikrobiyolog ve enfeksiyon uzmanları ile de konuşan Sarıkaya söz konusu ilacın nezle gibi durumlarda kullanılan burun spreylerine benzediğini aktardı

Klinik çalışmalarına faz 1’den değil doğrudan 300 kişiden fazla denek üzerinde yapılacak faz 2’den başlanacağı belirtilen ilacın Almanya, Britanya ve Avustralya’daki muadillerinden daha etkili ve kalıcı olduğu ifade edildi.

Spreyin özellikle kalabalık yerlere girerken veya toplu taşım araçlarını kullanırken burun boşluğuna sıkıldığı ve virüsün girişine engel olduğu belirtildi.

Bir an önce devreye girerse salgının yayılmasının önüne geçmek için aşıdan da etkili bir ilaç haline gelebileceği vurgulanan ilacın klinik çalışmalara başlanması için altyapı hazırlığı sürüyor.

Burun boşluğuna sıkılan molekülle virüsün hücreye girişini engellediği belirtilen spreyin virüsün hücreye girdiği durumlarda da yapışmasının önüne geçtiği ifade edildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

http://www.ankaramasasi.com/haber/396014/ankarada-3-universite-salgini-bitirecek-sprey-gelistirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.