TOBB'dan bankalara çağrı: Şirketleri geri çevirmeyin

Ankara Masası
|
07 Nisan 2020, Salı - 11:09
TOBB'dan bankalara çağrı: Şirketleri geri çevirmeyin

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketlerin bankalara tarafından başvuru alınmadan geri çevrilmesine tepki göstererek "Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil" dedi.

Sıkıntıya düşen firmalar için tüm bankaları destek olmaya çağıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların bu dönemde kar amacı gütmemeleri gerektiğini söyleyerek, şirketlerin bankalar tarafından "limit bitti" diyerek geri çevrilmelerine tepki gösterdi.

"TÜM BANKALARA SESLENİYORUM"

Kredi Garanti Fonu'nun kefalet kapasitesinin 250 milyar lira arttırıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta koronavirüsünden olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var" diyerek tüm bankaları sıkıntıya düşen firmalara destek olmaya çağırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4103/tobbdan-bankalara-cagri-sirketleri-geri-cevirmeyin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.