Mamak’ta asansörlere Koronavirüs düzeni

Ankara Masası
|
08 Nisan 2020, Çarşamba - 13:22
Mamak’ta asansörlere Koronavirüs düzeni

Mamak Belediyesi, Koronavirüs önlemleri kapsamında asansörlerde sosyal mesafeyi sağlamak için yeni bir uygulama başlattı.  

  Mamak Belediyesi, ilçede bulunan apartman ve sitelerin asansörlerine, salgına karşı korunmada etkin duruş şekillerini gösteren uyarı etiketleri yapıştırdı. Asansör girişlerine tek kullanımlık eldiven de koyan belediye ekipleri, Koronavirüs konusunda bilgilendirici görsellerle çalışmayı destekledi.

Vatandaşların asansörü çağırmak ve gideceği katın butonuna basmak için kapıdaki tek kullanımlık eldiveni takması istendi. Apartman sakinleri uyarıcı çıkartmaların yönlendirdiği şekilde asansöre binerek, teması ve virüs bulaşma riskini de en aza indirebilecekler. Site yöneticileri ve vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Mamak Belediyesine teşekkür ettiler.  

Vatandaşlardan asansör yerine merdiven kullanmalarını isteyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Asansörlerde temas çok fazla oluyor. Merdiven kullanımı ile bu riski minimize etmek mümkün. Ancak yüksek katlı binalarda merdiven kullanmak pek mümkün olmuyor. Bizler de belediye olarak ilçemizde bulunan apartman ve binaların asansörlerine kalabalık binilmemesi adına ve sosyal mesafe konusunda farkındalık oluşturmak için uyarı etiketleri yapıştırıyoruz” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4273/mamakta-asansorlere-koronavirus-duzeni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.