CHP'li Öztrak'tan Ayasofya açıklaması

Ankara Masası
|
13 Temmuz 2020, Pazartesi - 18:22
CHP'li Öztrak'tan Ayasofya açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili olarak "Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok saydı." dedi. Öztrak, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini savundu. 

Ayasofya'nın ibadete açılmasından sonra sessizliğe bürünen CHP'lilerden teker teker açıklamalar gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Dünyanın çeşitli yerlerindeki camilerimiz bu kararla riskli bir duruma düşmüş müdür?” şeklindeki değerlendirmesi ardından bu kez CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuşan isim oldu.

"GARABETE NEDEN OLDUNUZ"

CHP Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçen Öztrak, "Yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hakimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden oldunuz. Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok saydı. Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak?" dedi.

"ATATÜRK'E HAKARET ETTİNİZ"

Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yapan Öztrak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kılıcı olmasaydı bugün Ayasofya'da ecdadın emanetleri üzerinde hak iddia edebilir miydik? İşte Gazi, kılıç hakkının verdiğini bu özgüvenle Ayasofya'yı bütün insanlığın ortak mirası olarak müze yapmış. Bunu beğenmediniz mi? Elinizde yetki var. Bunu yetkinizi kullanarak değiştirebilirdiniz. Ama siz yargının arkasına sığınmayı tercih ettiniz. Bu karara tarihe karşı ihanet diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiniz. Bu ülkede cumhurbaşkanı makamında oturup Atatürk'e hakaret eden tek kişi sizsiniz." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/42777/chpli-oztraktan-ayasofya-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.