Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" diye konuştu.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2020, Pazartesi - 20:14
Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 gün aralıksız sürecek bütçe görüşmeleri sırasında Meclis’te bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı makamına eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, AK Parti sıralarından “Aday ol” seslerinin yükselmesi üzerine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" diye konuştu.

“Parlamenter sistem istiyorum”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir sistem istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını yemedim. Hiçbir zaman beni mal varlığımla tehdit edenlerin arkasında selam durmadım."

Kulisleri hareketlediren Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri adaylık sinyali olarak algılandı.

“CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı programda Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğunu ifade etmiş "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun. Ama bu sadece bizim kendi partimiz içinde, partimizin mutfağında hepimizin kabul ettiği bir isim. Ama aynı adayın Millet İttifakı için bugünden kabul görüp görmeyeceğini bugünden karar verirsek tam da Cumhur İttifakı'nın isteyeceği tuzağa düşeriz. Kimse merak etmesin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır" şeklinde konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/428708/kilicdaroglundan-adaylik-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.