Başkent yeni otobüslerine kavuşacak

Hazine ve Maliye Bakanlığının kredi onayının ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 254 adet sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüs alımı ve CNG Dolum İstasyonu kurulumu için ilk adımı arttı.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2020, Perşembe - 23:09
Başkent yeni otobüslerine kavuşacak
En son 2013 yılında otobüs alımı gerçekleştirilen Ankara'da, yeni otobüs alımı için ilk adım atıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Yavaş’ın ısrarı sonrası oy birliğiyle geçen kredi talebi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı.

57,1 milyon avroluk krediyi,  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kentsel sürdürülebilirlik programı kapsamında, EGO Genel Müdürlüğünün 254 adet sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüs alımı ile CNG Dolum İstasyonu kurulumu için verdi. Z

Hava kirliliğini engelleyecek

Yeni alınacak 254 otobüsle sera gazı emisyonlarının azaltılarak hava kirliliğinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

EBRD kredisi kullanılarak iklim değişikliğiyle mücadele programı kapsamında Ankara’nın Yeşil Şehirler programında yer alan listede 44. üye olması da böylece sağlanmış oldu.


Mutabakatı Mansur Yavaş imzaladı

Avrupa ve İmar Kalkınma Bankası’nın kentsel sürdürülebilirlik programı kapsamında 57,1 milyon avroluk kredi kullanımı için sanal ortamda Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EBRD Türkiye Genel Müdürü Arvid Tuerkner ve Sürdürülebilir Altyapı Grubu Genel Müdürü Nantida Parshad arasında mutabakat anlaşması imzalandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/433464/baskent-yeni-otobuslerine-kavusacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.