CHP'li Çeviköz'den ABD’nin yaptırım kararına tepki

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, "Ülkemizin Rusya’dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin olarak ABD’nin yaptırım uygulama kararı almasını derin bir endişeyle karşılıyor ve bu kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2020, Salı - 09:22
CHP'li Çeviköz'den ABD’nin yaptırım kararına tepki
CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, ABD'nin Türkiye'ye yönelik s-400 yaptırımına tepki gösterdi. 


"S-400 alımı Türkiye'nin egemen kararı"

“Ülkemizin Rusya’dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin olarak ABD’nin yaptırım uygulama kararı almasını derin bir endişeyle karşılıyor ve bu kararı şiddetle kınıyoruz” diyen Çeviköz, “Söz konusu yaptırımların nedeni olan S-400’lerin alımı, Türkiye’nin egemen kararıdır; o nedenle yaptırım adımını asla kabul etmemekteyiz” ifadelerini kullandı.


"S-400'ler kullanılır hale getirilsin"

Türkiye’nin NATO’nun en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirten Çeviköz, “Türkiye’nin savunmasını güçlendirmek için attığı adımların, içinde bulunduğumuz ittifakın da güçlendirilmesi için düşünülen bir tedbir olarak değerlendirilmesi beklenirdi. Türkiye S-400 sistemini satın almak zorunda kalmış ve tercihini de bu yönde kullanmıştır. Şimdi yapılması gereken 2,5 milyar dolarlık yatırım yapılan bu sistemin en kısa zamanda kullanılır hale getirilmesidir” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:


http://www.ankaramasasi.com/haber/443788/chpli-cevikozden-abdnin-yaptirim-kararina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.