Bahçeli: ABD’nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almasına ilişkin, "ABD’nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır. Bu durum skandal olmakla birlikte saygısızlık ve nezaketsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2020, Çarşamba - 16:01
Bahçeli: ABD’nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Trump yönetiminin giderayak “Yaptırımlar Yoluyla Amerika’nın Hasımlarıyla Mücadele Yasası” kapsamında, Türkiye’ye kabulü imkansız yaptırımlar açıkladığını savunan Bahçeli,  "ABD’nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır. Bu durum skandal olmakla birlikte saygısızlık ve nezaketsizliktir." dedi.

"Yaptırım kararlarını kınıyoruz"

S-400 savunma sistemlerinin yaptırımlara bahane edildiğini belirten Bahçeli, " Savunma Sanayii Başkanlığı ile Kurum Başkanı, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı’ndan iki kardeşimize yaptırım uygulanacakmış. Bu yaptırımlar utancın ve uyuşmuş aklın tezahürüdür. MHP, yaptırım kararlarını reddetmekle birlikte kınamaktadır." diye ekledi. 

Bugüne kadar bir NATO müttefikine yaptırım uygulanmadığını, 1975’ten beri ABD'nin böyle bir yanlışın faili olmadığını ifade eden Bahçeli,  "Nitekim ABD’nin Türkiye’ye şaşı bakışı, soğuk yaklaşımı böylelikle tevsik edilmiştir." şeklinde devam etti.

Bahçeli şunları yazdı:


http://www.ankaramasasi.com/haber/447879/bahceli-abdnin-dostluk-anlayisi-hasimliga-dumen-kirmistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.