Avrupa'da mutasyona uğrayan korona paniği

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğradığı şeklindeki açıklamalar ardından Avrupa'da alarm seviyesi yükseldi.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2020, Pazar - 14:26
Avrupa'da mutasyona uğrayan korona paniği

İngiltere'nin güneydoğusunda Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedildi.  İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, herkesin Noel'i dört gözle beklediğini, ancak yeni hızla yayılan mutant türünün "kontrolden çıktığını" ve hükümetin "hızlı ve kararlı" hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

Fransa'dan olağanüstü toplantı kararı

Söz konusu gelişmeler sonrasında Avrupa'da alarm seviyesi yükseldi. Fransa hükümetinin koronavirüs mutasyonunu değerlendirmek için olağanüstü toplandığı belirtildi. Belçika'nın ise mutasyon nedeniyle İngiltere uçuşlarını ve tren hatlarını askıya aldığı kaydedildi. Benzer adımın Fransa tarafından da alınması bekleniyor. 

Hollanda da harekete geçti

Hollanda, İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından bu ülkeye uçuşları 1 Ocak 2021'e kadar durdurdu. Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saat 06.00 itibarıyla İngiltere'yle uçuşların yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, "Önümüzdeki birkaç gün içinde diğer AB ülkeleri ile Hollanda, virüsün yeni türünün İngiltere'den getirilmesi riskini azaltmak için alınacak önlemlerin kapsamını görüşecek." ifadesi kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/460792/avrupada-mutasyona-ugrayan-korona-panigi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.