"Salgın sonrası için hazırlık yapmalıyız"

Ankara Masası
|
10 Nisan 2020, Cuma - 13:16
"Salgın sonrası için hazırlık yapmalıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Virüsle mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin “Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma” konulu olağanüstü video konferans zirvesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Allah'ın izni ile Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız. Sağlıktan ticarete, ekonomiden toplumsal psikolojiye kadar iş birliği yapılacak alanları tespit ederek gerekli adımları atmalıyız…"

VİZE İHLALİ YAPAN YABANCILARA CEZA UYGULANMADI

Salgının başladığı tarihten bu yana 64 ülkeden 25 binden fazla vatandaşın ülkeye dönüşlerini sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'de bulunan tüm ülke vatandaşlarının tahliyeleri için gerekli kolaylıkları gösterdik. Vize ve ikamet izni ihlali yapan yabancılara tedbirler süresince cezai işlem uygulamama kararı aldık. Türk vatandaşlarının olabilecek tahliyeleri kapsamında sizlerin de benzer esneklikleri sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4643/salgin-sonrasi-icin-hazirlik-yapmaliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.