Karantinadan çıkan Akşener: Ayasofya'da olmayı çok istedim

Ankara Masası
|
28 Temmuz 2020, Salı - 09:58
Karantinadan çıkan Akşener: Ayasofya'da olmayı çok istedim

Koruma ekibinden bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması ardından kendini karantinaya alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ayasofya'da olmayı, orada dualar etmeyi çok istedim. Ama olmadı." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koruma ekibinden bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması ardından kendini karantinaya almıştı. Geçen hafta grup toplantısını gerçekleştirmeyen İYİ Parti lideri, karantinada olmasından dolayı Ayasofya'da kılınan ilk cuma namazına da katılamamıştı.

Akşener, karantina günlerinin bitmesi ardından parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Karantina döneminde bazı programlara katılamadığını belirten Akşener, "Ayasofya'da olmayı, orada dualar etmeyi çok istedim. Ama olmadı. İnşallah en kısa zamanda orada olacağım." şeklinde konuştu.

Akşener sözlerinin devamında Ayasofya'daki hutbesi nedeniyle muhalefetin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki gösterdi. İYİ Parti liderinin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"FESLİLERDEN FEYZ ALACAĞINIZA..."

Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Atatürk Asya’dan Avrupa’ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtudur. Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr’i yırtıp atanlarla gurur duyun.

"ZORLA ŞEREF VERECEK DEĞİLİZ"

İsitiklal Savaşı, bir mitoloji değildir. Her anı kayıt altına alındı. Fransızlar Yunan’ın hezimeti, Yunan hezimeti, Yunan basını, Küçük Asya’nın kaybı diye bahseder. Cezayir’de Allahu Ekber diye şehit düşen askerin göğsünde Atatürk’ün resmi vardır. Rahmetli Elibey’in dediği gibi, Allah’ın bahşettiği şerefi istemeyene biz zorla şeref verecek değiliz. Bedeli göze alıp şehit düşene saygı göstermek zorundasınız.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

Atatürk ile alıp veremediğiniz nedir kardeşim? Yunan’ın, Fransız’ın Alman’ın Atatürk’e düşman olmasını anlarım ama siz nasıl düşman olursunuz kardeşim? Atatürk, Türk vatanında şanla şerefle nur içinde yatıyor. Göreve geldiğinden bu yana İstiklal Harbi kahramanlarına bir hayır duayı çok gören Ali Erbaş, şimdi de lanet okuyor. Tarihte Atatürk’e düşman olup da Türk’e dost olan çıkmamıştır. Yazıklar olsun size.

http://www.ankaramasasi.com/haber/50159/karantinadan-cikan-aksener-ayasofyada-olmayi-cok-istedim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.