Kulüpler Birliği'nden zarar açıklaması

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 10:04
Kulüpler Birliği'nden zarar açıklaması

Kulüpler Birliği Vakfı, Mart ayı içinde üç hafta oynanmasına rağmen yayıncı kuruluştan ödemelerin alınmadığı ve genel olarak yapılan değerlendirmede kulüplerin yüzde 30 zarar yaşadığını bildirdi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada, Mart ayı içinde üç hafta oynanmasına rağmen yayıncı kuruluştan ödemelerin alınmadığı ve genel olarak yapılan değerlendirmede kulüplerin yüzde 30 zarar yaşadığı bildirildi.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından, yayıncı kuruluşun organizasyon içerisinde en önemli paydaşlardan biri olduğu vurgulanarak şu açıklama yapıldı;

"Geçtiğimiz yaz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları dikkate alarak yayıncı kuruluşun talebi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin sonunda yeni bir karar almıştık. Kulüpler olarak 1 sezonluk gelirimizden önemli bir indirim yaparak o günkü zor koşulları birlikte atlatmak olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada ise, mart ayının ilk üç haftasında maçlar oynandı. Ancak yayıncı kuruluş, ödemeleri durdurduğunu Türkiye Futbol Federasyonu’na iletmiştir, bu durum kulüplerimizi iş ortaklığımızda sorun olabilecek bir endişeye sevk etmiş ve büyük hayal kırıklığıyla karşılanmıştır...”

HATASINDAN DÖNMELİ

Tüm diğer futbol liglerinde olduğu gibi kulüplerin birincil gelir kaynağı olan yayın geliri ödemelerinin, kulüpler için hem geçmişten gelen yükümlülükleri hem de devamlılıklarını sağlayabilmeleri açısından büyük önem taşıdığı hatırlatıldı. Yayıncı kuruluşun hatasından dönmesi istendi.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN TAVSİYE KARARLARI

- Kulüpler içinde bulunduğu 2019-2020 sezonu futbolcu, menajerlik, teknik ekip v.b. sözleşmelerinde belirtilen ücretlerin yapılandırılması, uyarlanması ve dondurulması konusunda karşılıklı olarak mutabakata varmaya çalışacaklar.

- Karşılıklı mutabakatın sağlanamaması halinde ligler tekrar başlayana kadar bu süreci kapsayan sözleşmeler ve alacaklar dondurulacak, oyunculara bununla ilgili tebligat gönderilecek. - Kulüplerin mevcut zarar hesaplamalarına göre yıllık ortalama yüzde 30 zarara uğradığı tespit edilmiştir. Liglerin akıbetinin belli olması ile her kulüp kendi zarar durumuna göre indirim rakamını uygulamaya koyabilecek. Bakiye oyuncu ödemeleri ligler başladıktan sonra ödenmeye başlayacak

http://www.ankaramasasi.com/haber/5022/kulupler-birliginden-zarar-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.