Siyasilerden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.
Büşra Bayrak
|
10 Ocak 2021, Pazar - 19:19
Siyasilerden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezindeki basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini eleştirdiler.

"Çelik: Demokrasiye ve milli iradeye saygısızlık"   

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "sözde cumhurbaşkanı" demesinin demokrasiye ve milli iradeye saygısızlık olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun milletin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden meşru makama saldırdığını vurgulayan Çelik, girdiği her seçimi kaybetmiş Kılıçdaroğlu'nun, girdiği her seçimi kazanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan'a demokrasi ve hukuka aykırı şekilde hitap etmesinin "Yassıada zihniyeti"nin göstergesi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız meşru ve demokratik seçimlerle seçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ni en yüksek düzeyde temsil eden meşru Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımızdan "sözde cumhurbaşkanı" diye bahseden kişi demokrasi düşmanı olduğunu itiraf etmiş olur. Kılıçdaroğlu'nun seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile 12 Eylül darbe rejimini mukayese etmesi ise milletimizle, demokrasiyle ve hukukla kavga etmektir. Kılıçdaroğlu bu sözleriyle 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' ilkesi ile kavga etmektedir. Kılıçdaroğlu siyasi ahlakla bağdaşmayan bu sözleri ile milletimizin iradesine saldırmıştır. Milletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidir. Tüm milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi, meşru Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık edenlere gereken dersi vermeye devam edecektir."

Kurtulmuş: " Kılıçdaroğlu'na en büyük cevabı millet 2023'te verecek"

Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından tepkisini dile getirerek, “"Girdiği tüm seçimlerden mutlak bir galibiyetle çıkan Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'sözde' diyerek demokrasiye ve millet iradesine karşı alenen düşmanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na en büyük cevabı aziz milletimiz 2023'te verecektir." ifadelerini kullandı.

Gül: "Milli iradeye yönelik büyük bir hazımsızlık ve saldırıdır"

Bakan Gül ise, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız için 'sözde' diyerek hitap etmek, milli iradeye yönelik büyük bir hazımsızlık ve saldırıdır. Millet bu hazımsızlığa sandıkta cevabını gene verecektir." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/508722/siyasilerden-kilicdarogluna-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.