Tedavisi tamamlanan kızıl şahin doğaya salındı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde avcılar tarafından vurularak ağır yaralanan kızıl şahin, Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılan tedavisinin ardından, doğaya salındı.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2021, Pazar - 14:15
Tedavisi tamamlanan kızıl şahin doğaya salındı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde vatandaşlar tarafından yapılan ihbarı değerlendiren Kahramankazan Belediyesi ekipleri, yaralı halde buldukları kızıl şahini Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Avlanması yasak olmasına rağmen silahla kanadından vurulduğu tespit edilen kızıl şahin hemen ameliyata alındı. Ameliyatın ardından hızlı bir iyileşme sürecine giren kızıl şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı.

"Dostumuz tekrar özgürce göklerde"

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı her zaman duyarlı olduklarını belirterek "Onlar bizim dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız can dostlarımız. Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz kızıl şahine gerekli müdahaleleri yaparak, dostumuzun yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuzun tekrar göklerde özgürce uçabilecek olması bizleri çok mutlu etti." ifadesinde bulundu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/529337/tedavisi-tamamlanan-kizil-sahin-dogaya-salindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.