Yaşlı çifti 1 milyon TL dolandırdılar

Dolandırıcılar, FETÖ soruşturması yalanıyla Yalovalı yaşlı çiftin bütün birikimini aldılar
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 15:22
Yaşlı çifti 1 milyon TL dolandırdılar


Yalova’nın Altınova ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi, İ.G. (65) ve A.G. (72) adlı çiftin 1 milyon TL’yi bulan ziynetlerini, adlarının FETÖ soruşturmasına karıştığını yalanıyla elinden aldı.

Dolandırıcılar, Yalova Jandarma Alay Komutanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.



Yalova’nın Altınova ilçesinde ikamet eden İ.G. (65) ve A.G. (72) adlı çifti telefonla arayan şahıslar, adlarının FETÖ soruşturmasına karıştığını söyledi.

Yaşlı çiftin nesi varsa aldılar

Kendilerini komiser olarak tanıtan şahıslar operasyon yapacaklarını bu nedenle evlerindeki altın ve nakit paraları kendilerine teslim etmeleri gerektiğini söylediler.

Yaşlı çift ise dolandırıldıklarından habersiz bir şekilde evlerine gelen şahıslara para ve 1 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını teslim etti.

 Yaşlı çift bir süre bekledikten sonra kendilerini arayan kişilere ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı.

Jandarma dolandırıcıları yakaladı


Olayın ardından harekete geçen Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri şahısların ilden çıkış yapabilecekleri İDO feribot iskeleleri, Osmangazi Köprüsü, Otoyol gişeleri ile konaklama ve akaryakıt tesislerinin de güvenlik kameralarını inceledi. Zanlıların eşkalini belirleyen jandarma kısa süre içerisinde şahısların İstanbul’un Güngören ilçesinde ikamet ettiklerini tespit etti. Ardından F.S. (39) ve E.Ö. (43) adlı dolandırıcıları fiziki takibe alan ekipler zanlılar evlerine girdiği anda operasyon düzenlediler. Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramada 20 bin TL nakit para ele geçirildi. Zanlılar sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA



http://www.ankaramasasi.com/haber/54041/yasli-cifti-1-milyon-tl-dolandirdilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.