Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Anayasa'yı tartışmanın zamanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak yeni Anayasa çalışmalarına başlayacaklarını belirtirken "Tartışmanın zamanı" dedi.
Ankara Masası
|
01 Şubat 2021, Pazartesi - 19:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Anayasa'yı tartışmanın zamanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarına başlayacaklarını belirtirken, " Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

"Beklentileri karşılayacak taslaklar ortaya çıktı"

"Geldiğimiz noktada yeni ve köklü reform ihtiyaçlarının ertelenemez olduğunu gördük. Bu çerçevede hukuki ve ekonomik reform paketinin çalışmalarını başlatmıştık. Teknik çalışmalar belirli bir seviyeye geldi. Bu reform paketleri çalışılırken dünyadaki ve ülkedeki gelişmelerin analizi yanında, tüm kuruluşlarla görüşmeler yapıldı. Hazırlık çalışmalarında ortaya konan tespitler ve teklifler çerçevesinde her kesimin beklentilerini karşılayacak taslaklar ortaya çıktı.

"Kamuoyuyla paylaşacağız"

"İnşallah, çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Hemen ardından yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili de Cumhurbaşkanlığı'nda adımları atmaya başlayacağız. Türkiye'de sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Sandalye sayılarına bakmadan eşit temsilciyle başlayan çalışmalar CHP'nin süreci tıkaması nedeniyle neticeye ulaşamamıştı.

"Yeni anayasa için harekete geçebiliriz"

"Belki de şimdi Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Anayasa çalışması öyle gizli saklı yerlerde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk kişilerle yürütülebilecek bir iş değildir.Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve temsilcilerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi ve milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/558069/cumhurbaskani-erdogan-yeni-anayasayi-tartismanin-zamani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.