"Perseid" görsel şölen yaşatacak

Gökyüzü meraklıları meteor yağmurunu Erciyes'te izleyecek
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 13:28
"Perseid" görsel şölen yaşatacak

Kayseri'deki gökyüzü tutkunları 12 Ağustos'ta gerçekleşecek olan meteor yağmurunu ''Erciyes'te görsel şölen var" etkinliğinde izleyebilecek.

Her yıl Ağustos ayında kendini gösteren Perseid göktaşı yağmuru 12 ağustos gecesi görenleri büyüleyecek. Halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, görsel şölen yaratacak.Yaşanacak görsel şölen Erciyes'ten seyredilebilecek.

Kayseri Bilim Merkezi ile Erciyes AŞ. tarafından Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da gerçekleştirilecek etkinlikte, gökyüzü tutkunları bir araya gelecek. 

Bilim Merkezi'nde düzenlenecek planetaryum eğitimine katılanlar, daha sonra Erciyes'in 2 bin 650 metre yüksekliğinde ışık kirliliğinden uzakta hem teleskopla hem de çıplak gözle gökyüzünü izleyecek.

Erciyes Kayak Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, etkinliğe katılacak gökyüzü meraklılarının sosyal mesafe kurallarına uymaları, maskelerini takmaları, soğuk havaya karşı battaniyelerini yanlarına almaları uyarısında bulunuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58422/perseid-gorsel-solen-yasatacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.