Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezlerini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açılış ve açıklamalar
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 18:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezlerini açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören alanına yüzde 100 yerli ve milli dünyadaki ilk lastik tekerlekli elektrikli iş makinesi ile geldi.

Erdoğan konuşmasında, birileri fildişi kulelerinde ahkam keserken kendilerinin büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlılıkla yürüdüklerini vurguladı.

SALGINA RAĞMEN YAPILANLARI SIRALADI

18 Temmuz'da 60 yıllık hayalimiz olan Türkiye'nin otomobilini gerçeğe dönüştürme yolunda tarihi bir adım attıklarını hatırlatan Erdoğan, sağlıkta ve sağlık turizminde Türkiye’yi öne çıkaracak 2 acil durum hastanesi ile 2682 yataklı Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanesini devreye aldıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, solunum cihazını rekor sürede tamamladıklarını, yardım talep eden dost ülkelerin imdadına koştuklarını ifade etti.

“TÜBİTAK'I DAHA FONSKİYONEL BİR HALE KAVUŞTURUYORUZ.”

Salgın döneminde birçok ülkede üretim düşerken Türkiye’nin arz sıkıntısı yaşamadığına dikkati çeken Erdoğan, ekonomide attıkları adımlarla her kesimden vatandaşın yanında olduklarını da gösterdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya genelinde belirsizliklerin arttığı, yatırımların yavaşladığı dönemde ardı ardına açılışlar gerçekleştirdiklerini belirterek,”Gebze ve Ankara'da 7 farklı altyapıyı teknoloji ekosistemine kazandıracağız. Ülkemizin 57 yıllık çınarı olan TÜBİTAK'ı daha fonskiyonel bir hale kavuşturuyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK SAGE Çevresel Test Merkezi sayesinde silah sistem projeleri başta olmak üzere, tüm çevre şart testleri uluslararası standartlarda Türkiye’de icra edileceğini dile getirdi.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE: TÜBİTAK FEN LİSESİ AÇILIYOR

Öğrencilere de bir müjde veren Erdoğan, “Türkiye'nin adını bilim olimpiyatlarında daha yükseğe taşıyacak TÜBİTAK Fen Lisemiz 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak.” şeklinde konuştu.

“BİZ KISA VADELİ BAŞARILARIN DEĞİL ASIRLIK HEDEFLERİN PEŞİNDE KOŞUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dönem Ege ve Akdeniz'de Türkiye’nin meşru hakkı olan meselelerde bile inisiyatif alınamadığını hatırlattı.

“Hayati projeleri iç ve dış rant odakları tarafından örselenmiş ülkemize yeniden özgüven kazandırdık.” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “ Dijital oyun şirketlerimiz dünyada ses getirmeye başladı. Savunma sanayinde dışa bağımlığını yüzde 70'den 30'lara düşürdü. IMF'e olan 23.5 milyar dolarlık borcumuzu mayıs 2013'te ödeyerek sıfırladık. Artık borcumuz yok. Takip eden, tüketen bir ülke konumundan tasarlayan üreten ürettiklerini dünyaya ihraç eden dünya konumuna geldik. Bunları 18 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirdik. Herkesin ufku denizi kadardır derler. Biz kısa vadeli başarıların değil asırlık hedeflerin peşinde koşuyoruz.”

AŞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINDA DÜNYADA 3. SIRADAYIZ

Yerli aşı geliştirme arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz. Aşı çalışmalarında hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Biri insan deneyi aşamasına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Dünya Sağlık Örgütü listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer aldığını da açıkladı.

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Kovid-19 Türkiye Platformunun 8 farklı aşı ve 10 farklı ilaç projesi yürüttüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Özel sektör, üniversite ve devlet iş birliğiyle Kovid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme projelerimizde de önemli mesafe kat ediyoruz. Aşı çalışmalarımızda, iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı. Hatta bunlardan birisi etik kurul onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi."

KANAL İSTANBUL VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarı hikayelerini ülkenin sıkıntıya girmesini isteyenlerle değil, gençler, emekçiler, yatırımcılar ve cesur sanayicilerle yazacaklarını vurguladı.

Erdoğan,” Kanal İstanbul gibi daha gerçeğe dönüştürecek muhteşem projelerimiz var.” İfadesini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/58575/cumhurbaskani-erdogan-tubitak-mukemmeliyet-merkezlerini-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.