Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milli uzay programı eleştirilerine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli uzay programına yönelik tepkilere değinerek "Yarın uzaya kendi aracımızı, kendi bilim adamımızı gönderdiğimizde "dünyaya mı sağmadınız" diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim." dedi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2021, Cuma - 14:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milli uzay programı eleştirilerine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesi ek binası açılış programında konuştu.

"Bölünmüş yol yapıyoruz, 'Buraya uçak mı inecek?' diyorlar"

Milli uzay programına yönelik tepkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölünmüş yol yapıyoruz, 'Buraya uçak mı inecek?' diyorlar. Havalimanı yaparsınız 'Buraya uzay mekiği mi inecek?" derler, uzay programı açıklarsınız 'Yapacak başka işiniz mi kalmadı' derler. Yarın uzaya kendi aracımızı, kendi bilim adamımızı gönderdiğimizde 'dünyaya mı sağmadınız" diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu: 

Geçtiğimiz günlerde milli uzay programımızı paylaştık. Türkiye'nin uzay yarışında böylesine iddialı hedefler koyması, kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır. Ancak bir kesim var ki ülkesinde yaşanan her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor. Rahatsız oluyorlar. Kinlerini nefretlerini göstermekten çekinmiyorlar. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek, yaşanan her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış bir kesim var mıdır, bilmiyorum. Türkiye'nin ilan ettiği her hedefi, sağladığı her başarıyı kahırla karşılayan bu kesimi maruz görmek istiyoruz. Ama bunu bile hak etmiyorlar. Bölünmüş yol yapıyoruz, "buraya uçak mı inecek" diyorlar. Havalimanı yaparsınız "buraya uzay mekiği mi inecek" derler, uzay programı açıklarsınız "yapacak başka işiniz mi kalmadı" derler. Yarın uzaya kendi aracımızı, kendi bilim adamımızı gönderdiğimizde "dünyaya sağmadınız" diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/587978/cumhurbaskani-erdogandan-milli-uzay-programi-elestirilerine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.