Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Uzay Programımızı yakın bir tarihte açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2021-2030 Milli Uzay Programımızı yakın bir tarihte açıklayacak, hedeflerimizi tüm dünyayla paylaşacağız." dedi.
Ankara Masası
|
08 Ocak 2021, Cuma - 14:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Uzay Programımızı yakın bir tarihte açıklayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Türkiye'nin Uzay ve Uydu Vizyonu" konulu özel oturuma Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan, "Amerika'dan uzaya gönderilen uydumuzun yolculuğunun başarılı geçmesini, belirlenen tarihte görevine başlamasını temenni ediyorum. (Türksat 5A uydusu) Böylece Türkiye'nin uzaydaki aktif uydu sayısını inşallah 7'ye çıkartmış oluyoruz. Yaklaşık 4 ay sonra yörüngesine yerleşecek olan uydumuzun ülkemize ve tüm dostlarımıza hayırlı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.


"Önümüzdeki yıl İMECE'yi uzaya yolcu edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki yıl kendi tasarımımız ve üretimimiz İMECE isimli yüksek çözünürlüklü gözlem uydumuzu da inşallah uzaya yolcu edeceğiz. Hedefimiz 2022 yılında ülkemiz tarafından üretilen ilk haberleşme uydusu olan Türksat 6A'yı uzaydaki yerine yerleştirmektir. 2021-2030 Milli Uzay Programımızı yakın bir tarihte açıklayacak, hedeflerimizi tüm dünyayla paylaşacağız." dedi.

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/503736/cumhurbaskani-erdogan-milli-uzay-programimizi-yakin-bir-tarihte-aciklayacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.