Başkentte koronavirüs tedbirlerine sıkı denetim

Türkiye genelinde "Sağlık için, hepimiz için" sloganıyla başlatılan koronavirüs tedbirleri kapsamında Ankara'da denetimler sıklaştırıldı.
Büşra Bayrak
|
11 Ağustos 2020, Salı - 19:35
Başkentte koronavirüs tedbirlerine sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı denetlendi.

Denetimler Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde erken saatlerde başladı.

Mamak’taki denetimlere Ankara Valisi Vasip Şahin katılırken, Çankaya’daki denetimlerde ise ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde uygulama yaptı.

Mamak’taki işletmeleri Vali Şahin denetledi

Mamak’ta yapılan denetimlerde esnafların dükkanlarını gezen Vali Şahin,  maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “İçişleri Bakanlığımız yoğun ve özel bir denetim başlattı. Bu denetimin amacı Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Devletimizin almış olduğu tedbir kararlarının vatandaş nezdinde uygulanabilirliğini arttırmak. Bu denetimlerde bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz konu, vatandaşlarımızın ve işyeri işletme sahiplerimizin özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarının içselleştirmesi ve bunun bilincinin oluşturulması noktasında bir farkındalık çalışmasıdır. Açık ya da eksik yakalayıp cezalandırmak gibi bir niyetimiz yok. Öncelikle vatandaş ve işletme sahiplerinin duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

“Tanımadığımız bir düşmanla mücadele ediyoruz”

Vatandaşların kurallara uyduğunu söyleyen Vali Şahin, “Şu anda gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız kurallara uyuyor ama şu da bir gerçek ki bu pandemi maalesef artış eğilimine girdi. Bunu tekrar eskiye döndürüp başarılı günlerimize dönmemiz çok mümkün. Bunun için birazcık daha dikkat, gayret ve sabır gerekli. Biliyoruz yaz günü maske takmak ve bir takım konularda sabırlı davranmak zor ama bu sadece kendimiz için değil sevdiklerimiz için, ülkemizin, milletimizin sağlık ve geleceği için yapmamız gereken bir fedakarlık. Tanımadığımız bir düşmanla mücadele ediyoruz. Bugün bu mücadeleyi bir cephe mücadelesi gibi kabul edip herkes üzerine düşen fedakarlığı hiçbir ihmale ve rehavete kapılmadan bu mücadeleyi hep birlikte vermemiz lazım. Bu mücadeleyi risk ve tehdit durumu olmaktan çıkana kadar yürüteceğiz bunun bugünü yarını yok bitiş zamanına kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çankaya'da uygulamalar yoğunlaştırıldı
Çankaya’da gerçekleştirilen denetimlerde ise İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri başta ana caddeler olmak üzere yaya ve trafik yoğunluğu fazla olan bölgelerde uygulama yaptı. Ekipler, maske takmayan vatandaşları ikaz edip, sosyal mesafe uyarısında bulundu. İkazları dinlemeyen vatandaşlara ise idari para cezası kesildi.

Öte yandan, polis araçlarından sürekli temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine ilişkin anonslar yapıldı.

Kızılay Güvenpark'taki uygulamada atlı polisler de görev aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/60728/baskentte-koronavirus-tedbirlerine-siki-denetim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.