Ankara'da eğitime 3 milyar lira harcama

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte yapımı tamamlanan 326 eğitim tesisi için 3 milyar 168 milyon 239 bin lira harcama yapıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
23 Şubat 2021, Salı - 15:46
Ankara'da eğitime 3 milyar lira harcama

Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Bilgiyi öğrenmeyi, bilgiyi öğretmeyi hiç olmazsa bilginin dinleyicisi olmayı öğütleyen bir kültürün, kuşkusuz en çok önem verdiği müesseseler okullardır. Sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de şekillendirildiği, yönlerdirildiği, bilgiye ulaşmanın yollarının öğretildiği okullarımız bu misyonlarını hakkıyla ifa edebilmek için dizaynıyla, mimarisiyle, donanımıyla sağlam bir altyapıya sahip olmak durumundadır." dedi.

"Tekli öğretime geçelim talimatınız odak misyonumuz oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği hedef, verdiği emir ve talimatlar doğrultusunda Ankara'da valilik olarak yoğun bir okullaşma faaliyetine giriştiklerini dile getiren Şahin, "tekli öğretime geçelim" talimatının odak misyonları olduğunu söyledi. 

"Çalışmalarımızda hız kesmedik"

Geçtiğimiz mart ayından bu yana Türkiye'de yaşanan pandemi nedeniyle okulların fiziki mekanlarını tam kapasiteyle kullanamadıklarını ekleyen Şahin, "Fakat en kısa zamanda atlatacağımızı ümit ve niyaz ettiğimiz pandemi sonrasına, okul altyapımızı hazırlama, tamirat ve tadilat ve inşaat çalışmalarımızda hız kesmedik. Amacımız salgın döneminde öğrencilerimizin maruz kaldığı müfredat kayıplarını fiziki mekan itibari ile daha iyi şartlarda telafi etmek. İnşallah bunu da fedakar öğretmenlerimiz  ve öğrencilerimizin gayret ve çabalarıyla başaracağız." şeklinde konuştu. 

Vali Şahin, salgın sırasında başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden hastalara acil şifalar diledi.

Tekli eğitim oranı yüzde 95'e çıktı

Bugün itibari ile 2019, 2020 yıllarında yapımı tamamlanan ve bir kısmı fiilen hizmet vermeye başlayan, bir kısmı ise eğitim vermeye hazır, 7541 derslikli 272 okul, 54 diğer tesis olmak üzere toplam 326 eğitim müessesesinin resmen hizmete açılmış olacağını kaydeden Şahin, bu okulların yanı sıra ihale ve inşaat çalışmaları devam eden 82 proje ile birlikte, kentte tekli eğitim veren okul oranının yüzde 95’e, eğitim alan öğrenci oranının ise yüzde 85’e ulaşacağına dikkat çekti. 

Tesislerle ilgili bilgilendirmede bulunan Şahin, şunları aktardı:

"Açılışı yapılan bu tesislerimiz içerisinde 20 Anaokulu, 89 İlkokul, 83 Ortaokul, 6 İmam-hatip Ortaokulu,30 Anadolu Lisesi, 21 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 İmam-hatip Lisesi, 1 Güzel Sanatlar Lisesi, 6 Özel Eğitim Okulu, 4 Halk Eğitimi Merkezi, 2 Bilim ve Sanat Merkezi, 2 Uygulama Oteli ,  3 Tatbikat Camii, 1 Konferans Salonu, 19 Atölye, 16 Spor Salonu ve 11 Öğrenci Pansiyonu yer almaktadır."

Şahin, "Yapımı tamamlanan bu tesisler için çok büyük bir kısmı genel bütçe ödeneklerinden olmak üzere TOKİ Başkanlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla 3 milyar 168 milyon 239 bin lira harcama yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Tesislerin projelendirilmesi ve inşasında depreme dayanıklı olmalarının öncelikle gözetildiğinin altını çizen Şahin, bu kapsamda teknik ve ekonomik ömrünü tamamlamış, risk analizi ve deprem tetkiklerinde yenileme ihtiyacı oluşmuş 88 okulun yıkılarak yeni okul binalarının inşa edildiğini bildirdi.

Şahin, yine bu kapsamda incelenen 223 okul binasından 159'unun güçlendirildiği, yıkım kararı verilen 25 binadan 11'nin ise yıkıldığını kaydetti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/612966/ankarada-egitime-3-milyar-lira-harcama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.