AB’den 500 milyar Euro destek

Ankara Masası
|
24 Nisan 2020, Cuma - 16:06
AB’den 500 milyar Euro destek

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, korona virüs salgınına karşı Avrupa Birliği’nin 500 milyar Euro destek vereceğini söyledi.  

Macron, video konferans ile gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Liderlerin salgınla mücadelenin yeni yol haritasını konuştuğunu anlatan Macron, korona virüsün ekonomi ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini de ele aldıklarını söyledi.  

Emmanuel Macron, Avrupa ülkelerinin korona virüs tanısı, tedavisi ve aşısı hakkında ortak çalışma yürütme kararı aldıklarını duyururken Dünya Sağlık Örgütü’nün de (WHO) planlanan ortak çalışma içinde yer aldığını ifade etti. Avrupa’nın egemenliği, bağımsızlığı ve dayanışmasının da masaya yatırıldığını vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı, korona virüsün yol açtığı ekonomik sıkıntılarda Avrupa’nın birlikte hareket etmesinin öneminin altını çizdi.

"BİR KISIM ÜLKELERİ YALNIZ BIRAKMAK, TÜM AVRUPA’NIN BATIRMASINA SEBEP OLUR” 

Emmanuel Macron, ilk etapta krizi atlatmaya daha sonra ise ekonomiyi canlandırmaya yönelik adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Korona virüs salgını nedeni ile Avrupa Birliği’nin (AB) gayrisafi milli hasılasının 5 ile 10 puan arasında gerilediğine işaret eden Macron, bunun 15 puana kadar çıkabileceğini söyledi. Emmanuel Macron, AB’nin toplam büyüklüğü 500 milyar Euro olan üç finansal yardım kararı aldığını açıkladı.

Planlanan yardımların ilk adımının kısmi işsizlik ödeneği olduğunu belirten Macron, bunun Avrupa Komisyonu tarafından karşılanacağını ifade etti. Macron, ikinci adımın Avrupa Yatırım Bankası tarafından kredi sağlanması olduğunu duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yardımlarda planlanan üçüncü adımın ise Avrupa’da ekonomik denge mekanizmasının kolaylaştırılması için formalitenin azaltılması ve sadeleştirilmesi olacağını ifade etti. “Avrupa’da bir kısım ülkelerin yalnız bırakılması tüm Avrupa’nın batmasına sebep olur” diyen Macron, AB içerisindeki tüm ülkelere destek olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6506/abden-500-milyar-euro-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.