Ankara Zabıtası farkındalık oluşturmak için sahada

Ankara Zabıtası, “15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü” kapsamında esnaf ve vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, vatandaşlara bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.
Büşra Bayrak
|
16 Mart 2021, Salı - 12:26
Ankara Zabıtası farkındalık oluşturmak için sahada

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşları tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Ankara Zabıtası, “15 Mart Tüketici Hakları Günü” kapsamında vatandaşlara daha bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmak ve tüketici haklarına ilişkin bilinçlendirmek amacıyla broşürler dağıtmaya başladı.

Tüketici haklarını bilmek her tüketicinin hakkı

Toplumsal farkındalık oluşturmak için esnaf ziyaretlerinde bulunan Ankara Zabıtası ekipleri alışveriş merkezleri başta olmak üzere kentin bazı noktalarında stantlar kurarak vatandaşları hakları konusunda bilgilendiriyor.

Başkent’teki okullar ve BELMEK kurslarıyla iş birliği halinde vatandaşlarda tüketici bilinci oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:

Tüketici Hakları Zabıta Amirliğimiz var. Aldığımız yetkiyle denetim yapıyoruz. Fiyat etiketleri, tarife listesi, indirimler gibi birçok alanda esnafa denetimlerde bulunuyoruz. Alışveriş merkezlerinde ve Kızılay Meydanı’nda bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Bilinçli tüketici ticari hayatın güvencesidir diye düşünüyoruz. Vatandaşlar ne kadar sahip olduğu hakları bilirse o kadar ekonomik hayata katkı sunar. Bu nedenle okulları çok önemsiyoruz. Sözleşme hukuku, cayma hakkı, garanti, iade, taksitli satışlar ve mesafeli satışlar gibi bilgilendirici ve yasal haklarını öğretici çalışmalar yapıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/654751/ankara-zabitasi-farkindalik-olusturmak-icin-sahada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.