Borsa İstanbul yine düşüşle kapattı

Borsa İstanbul sabah saatlerinde yüzde 5,4 düşüşün ardından öğleden sonra toparlandı. Tepki alımlarının gerçekleşmesiyle yükselişe geçen Borsa İstanbul, Londra piyasalarında Türk Lirası arayışında olan yabancıların bankacılık hisselerinde yaptığı satışların da etkisiyle endeks günü yüzde 0.13 düşüşle 1,377.43 puanda tamamladı.
Ankara Masası
|
23 Mart 2021, Salı - 19:09
Borsa İstanbul yine düşüşle kapattı

Haftanın ilk işlem gününü yüzde 10'a yakın kayıpla kapatan Borsa İstanbul haftanın ikinci işlem gününe de yüzde 5,4 düşüşle başlamıştı. Devre kesici uygulamalarının da 2 gündür uygulanmasıyla Borsa İstanbul'da düşüş yavaşladı.

Toparlanma sürecine girdi

Güne yüzde 5,4 düşüşle başlayan BIST100 endeksi kapanışa saatler kala artıya geçti. Tepki alımlarıyla birlikte hisse senetlerinde artış yaşanırken Borsa İstanbul toparlanma sürecine girdi.

Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında yaşanan değişim haberinin ardından ilk işlem gününü yüzde 9,79 düşüşle 1,379 puandan tamamlamıştı. Piyasalarda yaşanan tedirginliğin ardından ikinci işlem gününe de düşüşle başlayan Borsa İstanbul öğleden sonra artıya geçti.

Günü düşüşle kapattı

Ancak BIST 100 endeksi, ikinci işlem gününü de düşüşle kapattı. BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,13 düşüşle 1.377 puanda tamamladı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/665801/borsa-istanbul-yine-dususle-kapatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.