Türkiye'nin risk haritası açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından risk haritasını paylaştı. Erdoğan "İllerimizi belli kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirleyerek renklere ayırmıştık. Çok yüksek riskli illerimizin sayısı nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır." dedi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2021, Pazartesi - 20:15
Türkiye'nin risk haritası açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'nin son risk haritasını açıkladı.

Açıklanan haritada 58 ilin çok yüksek riskli iller arasında yer aldığı dikkat çekti. Çok yüksek riskli iller Türkiye'nin yüzde 80'ini kapsadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabloyla ilgili " İllerimizi belli kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirleyerek renklere ayırmıştık. Çok yüksek riskli illerimizin sayısı nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır." dedi.

Hangi il hangi kategoride?

Şırnak (Mavi)

Bitlis, Van, Muş, Siirt, Batman, Diyarbakır, Şanlıufra, Mardin, Hakkari, Uşak, (Sarı)

Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa, Bingöl, Tunceli, Ağrı, Kars, Kırşehir. (Turuncu)

Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce (Kırmızı)


"Temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmeye davet ediyorum"

Süreçle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi;

Devletimizin tüm imkanlarını sıkıntıya düşen kesimleri desteklemek, üretimi ve istihdamı teşvik etmek için sonuna kadar zorluyoruz. Şartların elverdiği her durumda normalleşme adımlarını atarak milletimize nefes aldırmaya, esnafımıza yol açmaya çalışıyoruz. Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkeye göre tedbirleri en akıldı ve makul seviyede uygulayan ülkeler arasındayız. Buna rağmen vaka, hasta ve ölüm sayıları arttığında sorumluluklarımız gereği tedbirleri güncellemek zorunda kalabiliyoruz. Ülkemizi bir an önce bu cendereden kurtarabilmenin yolu kurallara hassasiyetle riayet etmekten geçiyor. Salgının tedbirleri hususunda herkesin polisi kendi vicdanı ve aklı olmak mecburiyetindedir. Vaka, hasta ve ölüm sayılarını yakın insani ve ticari ilişkiler içinde bulunduğumuz ülkelerden daha hızlı şekilde düşüremezsek, küresel normalleşme sürecinin dışında kalırız. Vatandaşlarımızı bir defa daha TAMAM diye ifade ettiğimiz, temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmeye davet ediyorum.

"Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyon rakamına ulaşmamızın etkilerini sahada görmeye başladık. İleri yaş gruplarının vaka, hasta ve yoğun bakım rakamları içindeki oranları belirgin şekilde azaldı. Vaka sayıları artsa da, yatan hasta ve yoğun bakım hastası oranları aynı düzeyde yükselmiyor. Buna rağmen vaka ve hasta, bunun yanında vefat sayılarının artması bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mevcut bırakmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/674534/turkiyenin-risk-haritasi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.