Kalecik ve Akyurt'ta ''Mor Adımlar''

Ankara'nın Kalecik ve Akyurt ilçelerinde İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi CHP örgütü tarafından protesto edildi.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 21:06
Kalecik ve Akyurt'ta ''Mor Adımlar''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalecik ve Akyurt İlçe Başkanlığı İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi nedeniyle protesto düzenledi.

''Tek adamın lafıyla askıya alındı.''

Kadın haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten CHP Kalecik İlçe Başkanı Selim Tüysüz, ''İstanbul sözleşmesi tek adamın lafıyla askıya alındı. Biz her zaman İstanbul Sözleşmesinden tarafız, kadınlarımızın haklarını koruma taraftarıyız. Kadına şiddete hayır, aile içi şiddete hayır diyoruz her zamanki gibi. Yani kadınlar olmasa bizler olmayız, kadınlarımıza her zaman öncelik veriyoruz tabi ki. Onları seviyoruz onların zarar görmesini istemiyoruz. İstanbul sözleşmesi yaşatır.'' dedi.

''Sözleşmenin feshi Anayasal haklarımızın da güvence altından çıkmasıdır''

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin kadın cinayetlerini meşrulaştırmak olduğunu ifade eden CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel ise ''İstanbul sözleşmesini fesh etmek kadınları yok saymak ve kadın cinayetlerini meşrulaştırmak demektir.18 yaş altı çocuklarımızı kapsayan bu sözleşmenin feshi Anayasal haklarımızın da güvence altından çıkması demektir. Bizler bu anayasaya  aykırı davranışı kabul etmiyoruz.'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/699800/kalecik-ve-akyurtta-mor-adimlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.